REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai konservatoriams „sunku atsieti“ ar susigaudyti – jie kaltina viešai

Atsakas į V. Juozapaičio kaltinimus kultūros viceministrui D. Mažintui

Socialdemokratų deleguotas Kultūros viceministras Darius Mažintas viešuose pareiškimuose ir žiniasklaidoje buvo užsipultas TS-LKD frakcijos nario Vytauto Juozapaičio, besiskelbiančio „Šešėlinės vyriausybės“ Kultūros ministru. V.Juozapaitis skelbia, kad jam sudėtinga atskirti viešosios įstaigos „Culture live“ veiklą nuo viceministro D.Mažinto asmens. Taip pat V.Juozapaitis kaltina, kad „Culture live“ projektai gavo finansavimą iš Kultūros rėmimo fondo.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos socialdemokratų partija skelbia faktus, remdamasi Kultūros viceministro D.Mažinto pateiktais dokumentais:

REKLAMA

2013 -03-07 Darius Mažintas LR Kultūros ministrui pateikė prašymą dėl skyrimo viceministru.

2013 -03-07 Darius Mažintas pateikė prašymą nutraukti darbo sutartį su VŠĮ „Culture Live“ (darbo sutartis nutraukta 2013-03-08).

Viceministro Dariaus Mažinto žmona Ugnė Sabaitytė-Mažintienė nuo 2013-11-25 nebedirba VŠĮ „Culture Live“ ( nuo 2012-09-20 iki 2013-11-25 (imtinai) Ugnei Sabaitytei-Mažintienei buvo suteiktos motinystės atostogos, 2013-11-25 Ugnė Sabaitytė-Mažintienė pateikė prašymą nutraukti darbo sutartį su VŠĮ „Culture Live“ ir 2013-11-25 buvo atleista).

REKLAMA
REKLAMA

Viešoji įstaiga „Culture Live“ 2013-06-10 buvo parduota su viceministru ir jo žmona nesusijusiam asmeniui.

„Lietuvos kultūros tarybos paremtiems VĮ „Culture live“ projektams – Koncertų meistriškumo pamokų ciklas legendinis pianistas“ ir „Žydų kultūros muzikinis paveldas Lietuvos kultūriniame kontekste“ finansavimas skirtas 2014 I ketvirtį, kai nei aš nebedalyvavau „Culture live“ veikloje, nei mano žmona nebevadovavo įstaigai, taip pat aš, nei su manimi susiję asmenys jau nebebuvome ir šios viešosios įstaigos steigėjai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbėti apie Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo arba kitų įstatymų pažeidimą nėra jokio pagrindo,“ – teigia pats viceministras D.Mažintas.

Tokia informacija buvo pateikta ir Seimo nariui V. Juozapaičiui, kuriam, matyt, „sudėtinga atsieti“ faktus nuo vaizduotės.

Mestus kaltinimus neskaidria veikla žymiam pianistui, dabar užimančiam viceministro pareigas, D.Mažintui Seimo narys turėtų pirmiau pasverti, pateikti įrodymus, bent jau argumentus, o ne viešai pateikti kaip korupcinio nepotizmo šešėlį neva kenkiantį visos Vyriausybės įvaizdžiui. Tokios nepagrįsto juodinimo pastangos išties meta šešėlį ne tik politikų, bet šiuo atveju ir kultūros žmonių konkuravimo priemonių technologijoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų