REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo 14 dieną startuos XI-asis Danske Bank Vilniaus maratonas, sutraukiantis vis daugiau bėgimų entuziastų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio šalių. Iki bėgimo likus trims dienoms užsiregistravusių dalyvių organizatoriai skaičiuoja beveik 10 tūkst. Iš jų visą trasą – 42 km 195 m mėgins išbėgti beveik 1200.

Lietuvos olimpietė Diana Labočevskė – ne kartą buvusi Vilniaus maratono veidu – šįkart bėgimą praleis. „Nebėgsiu, nes jaučiu, kad dar ne laikas startuoti ir ypač maratono distancijoje – praėjo dar nedaug laiko po dukros Atėnės gimimo“, – Balsas.lt kalbėjo 2008 metais Vilniaus maratono trasos rekordą pasiekusi bėgikė.

„Mano tikslas – ne įveikti kuo daugiau maratonų, o bėgti maratoną greitai. Tikrai norėčiau dalyvauti, nes Vilniaus maratone dalyvauju kasmet. Tačiau noriu grįžti į trasą užtikrinta, stipri ir pajėgi kovoti“, - tvirtino D. Labočevskė.

REKLAMA
REKLAMA

Ilgų nuotolių bėgikė noriai dalijo patarimus ir pastebėjimus apie Vilniaus maratono trasą.

„Trasa „kabina“ Vingio parką, jis tikrai gražus ir daug kas ten bėgioja – tad bent vilniečiai puikiai žino jo kalniukus ir pakalnes. Smagu bėgti palei upę, bet svarbiausia, kad nebūtų priešpriešinio vėjo. Jei vėjas stiprus, reikia stengtis bėgti krūvoje ir slėptis nuo jo“, - patarė D. Labočevskė.

REKLAMA

Anot jos, sostinės centre taip pat malonu bėgti: „Nos ir bus trinkelių, bet žmonių palaikymas labai padeda, motyvuoja bėgti. Reikėtų savo draugams, bičiuliams, šeimos nariams palaikyti ne tik savus, bet ir visus bėgančius. Tai tikrai labai svarbu bėgikams“, - tikino olimpietė.

Priminsime, kad maratono trasos rekordas priklausė bėgikui iš Kenijos Richardui Rotichui – 2 val. 21 min. 15 sek. (2007 metais) ir Diana Lobačevskei – 2 val. 45 min. 31 sek. (2008 metais). Ar pavyks kažkam nupūsti dulkes nuo gerokai užsigulėjusių rekordų, paaiškės jau ateinantį sekmadienį.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų