REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prokurorų priimtas sprendimas nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl bankrutavusio banko Snoras administratoriaus veiklos mažų mažiausiai keistas. Pažymima, kad virš milijono litų pervedimas buvo neteisėtas, o kaltų tarsi ir nėra. Priminsiu, kad pinigai buvo pervesti į tuometinės Seimo pirmininkės I. Degutienės sūnaus įmonės sąskaitą.

REKLAMA
REKLAMA

Kad tai atsitiktinumas gali patikėti tik visiškai naivus pilietis. Juolab, kad ir įstaiga, kurioje dirbo Seimo pirmininkės vyras, per stebuklingą kasininkės "įžvalgumą" paskutinę akimirką iš banko Snoras išsiėmė milijonines sumas.

REKLAMA

Kas "padėjo" bankrutavusio banko Snoras administratoriui padaryti milijoninę "klaidą"? Kas paprotino įžvalgiąją ligoninės kasininkę pervesti keliolikos milijonų sumą paskutinę dieną prieš tai, kai bankui Snoras buvo paskelbtas bankrotas?

 

Tai padarė šventa dvasia ar kažkas, kas turėjo informaciją ir ją nutekino. Nejaugi ir čia prokurorai nemato galimos nusikalstamos veiklos požymių, o gal prokurorai tiki šventosios dvasios egzistavimu?

REKLAMA
REKLAMA

Kodėl banko administratorius N. Cooper melavo Seimo tyrimo komisijai, nors buvo pasirašęs raštą, įspėjantį apie melagingų parodymų davimo pasekmes. Nejaugi tai nėra pagrindas pareikalauti atsakomybės? O gal prokurorai viso to nežino?

Kodėl banko Snoras administratorius N. Cooper taip skubiai bėgo iš Lietuvos, ir kodėl vos grąžinus pinigus ikiteisminis tyrimas skubiai nutraukiamas, akivaizdžiai bijant, ar nenorint išsiaiškinti visas aplinkybes, kurių yra tikrai daug.

Kodėl tuometinė valdanti dauguma, kurią sudarė Tėvynės sąjunga bei Liberalų sąjūdis taip aršiai priešinosi Seimo komisijos, tyrusios banko Snoras bankroto aplinkybes išvadų tvirtinimui? Būtent tose išvadose Seimo vardu buvo siūloma kreiptis į prokuratūrą ir nuodugniai ištirti šias bei kitas labai jau įtartinas veiksmų aplinkybes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

S.Friklis, laikinasis banko Snoras administratorius dingo persivedęs į savo firmų sąskaitas dešimtis milijonų litų už aštuonių dienų darbą. Dabar panašu, kad dingsta ir N. Cooper. Dingsta, kaip ir jo pirmtakas S. Friklis, niekuo nekaltinamas, nors ir nutvertas už rankos, tačiau, mano nuomone, smarkiai praturtėjęs.

Praturtėjo šie ponai mūsų valstybės indėlininkų, mūsų visų nuskurdimo dėka. O kur tie, kas sudarė sąlygas šiems ponams šeimininkauti mūsų piniginėse kaip savose? Kur šiandien yra tie, kas galvą guldė gindami N. Cooper profesionalumą, skaidrumą, didžiulę darbo patirti?

REKLAMA

Buvusi Seimo dauguma bei jos atstovai kukliai tyli. Tyli ir buvusi Seimo pirmininke I. Degutienė. Pasislėpę tyli S. Friklis bei N. Cooper. Panašu, kad nutilo ir prokurorai. Reiškia, kad kažkam labai reikia visa tai užmiršti.

„Vsio zakonno“ kaip sakydavo vienas iš didžiųjų Lietuvos politikų.

Ar iš tikro taip?

Valentinas Mazuronis

Europos parlamento narys

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų