REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiemet dvigubai biudžetą sumažinęs Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klubas remsis jaunų ir ambicingų bei patyrusių krepšininkų lydiniu, rašo LKL.

REKLAMA
REKLAMA

Pastariesiems galima būtų priskirti ir komandos naujokus – Aidą Viskontą bei Laimoną Kisielių. Pirmasis iš jų, Aidas Viskontas, pastaruosius du sezonus praleido Utenos „Juventus“ klube. Antrasis – Laimonas Kisielius, pastarąjį sezoną žaidė panašaus dydžio miestelyje kaip ir Pasvalys – Prienuose. Komandą šį sezoną treniruos anksčiau „Pieno žvaigždžių“ trenerio asistentu buvęs Mantas Šernius.

REKLAMA

Pasvalio komanda jau nebe pirmą savaitę intensyviai ruošiasi artėjančiam sezonui. „Apie pasiruošimą galiu pasakyti tikrai teigiamus dalykus, nes sportuojam ir su fizinio parengimo treneriais, jau įeiname į salę, viskas palaipsniui, proporcingai, tvarkingai“, – klubo profesionalumą gyrė Aidas Viskontas. „Dirbame su fizinio parengimo treneriu rytais, vakarais jau dirbame salėje, pasimėtom, pažaidžiam, dar neturime 10 žmonių, todėl negalime žaisti penki prieš penkis“, – pridėjo Laimonas Kisielius. „Krauname „batareikas“, praktikos dar mažai, krepšininkai dirba treniruoklių ir lengvosios atletikos manieže“, – teigė komandos treneris Mantas Šernius, bei pridūrė, jog visa tai – norint paruošti raumenis, širdis, kraujagysles, tam, kad sezone būtų išvengta traumų.

REKLAMA
REKLAMA

Norą anksčiau pasirašyti sutartį, bei pradėti sezoną nuo pradžių – nuo pasirengimo stovyklos, kaip pagrindinę priežastį kodėl pasirinko „Pieno žvaigždžių“ klubą, nurodė Laimonas. „Su Pasvaliu kažkaip greitai viską sutarėme ir taip išėjo“, – savo pasirinkimą pagrindė krepšininkas, neslėpęs, jog turėjo ir kitų, ne tokių konkrečių pasiūlymų.

Aidas, paklaustas kaip jaučiasi nedideliame miestelyje – Pasvalyje, netruko atsakyti, jog jaučiasi gerai, bei pabrėžė, jog miestelio dydis didelės įtakos nedaro: „Radau įdomią, jauną komandą, dar laukiam žaidėjų, pilnai dar nesame susikomplektavę, bet esu patenkintas jaunais žaidėjais, viskas tvarkoje.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

L. Kisielius, teigė, jog komanda labai jauna, tačiau visi labai stengiasi, dirba, o patirties trūkumą kartu su kitais vyresniais žaidėjais bandys užkamšyti naudingais patarimais jaunimui.

„Buvo etapas, kai žaidėjai laukė kažkokių geresnių klubų pasiūlymų. Šiais metais pasikvietėm tik tuos žaidėjus, kurie tikrai nori žaisti krepšinį, kurie nori išmokti kažko, nori eiti toliau. Kaip pastebėjote, komandoje yra daug jaunų veidų, jie čia atvažiavo su motyvacija, kaip pastebėjau, pirmąją savaitę tikrai dirbo nuoširdžiai, pilnai atiduoda save treneriams, yra pilnai susifokusavę treniruotėms. Malonu dirbti. Dar turime kelias neužpildytas vietas, tačiau esame kantrūs šiame komplektavime, šiuo metu deramės, žiūrėsime kaip pavyks“, – kalbėjo M. Šernius.

REKLAMA

Lygindamas ankstesnių sezonų Pasvalio sudėtis su dabartine, A. Viskontas teigė, jog ankščiau žaidėjai gal ir buvo geresni, tačiau pažadėjo, jog šiemet bandys niekuo nenusileisti, bei sieks savo maksimumo. L. Kisielius pridūrė, jog drastiški pasikeitimai komandoje tikriausiai nutiko pasikeitus pagrindinio klubo rėmėjo ekonominei situacijai. Tačiau pastebėjo, jog Pasvalyje visada labai keičiasi veidai, ir kad nepaisant to, šioje komandoje visada žaidžia daug gerų krepšininkų, tik jie šiemet bus jaunesni ir daug kas priklausys nuo susižaidimo. „Jaunatvė yra gerai, bet patirtis irgi yra labai svarbu“, – pastebėjo vyr. treneris Mantas Šernius. „Tuo noru turėsime kompensuoti patirties stygių“, – teigė jis.

REKLAMA

Sulaukęs klausimo apie galimybę tapti pagrindiniu komandos įžaidėju, A. Viskontas atsakė, jog jis nežino ar bus pagrindinis ar ne. „Aš manau, kad viskas priklauso nuo to, kaip atrodai aikštelėje, labiausiai norėčiau, kad komandai sektųsi, galvoju, kad viskas bus gerai“, – kukliai atsakė jis. Tuo tarpu Laimonas apie savo vaidmenį daug nekalbėjo, tikino, jog visi savo vaidmenis atras per draugiškas varžybas. „Ar reikės kamuolius imti, ar mesti taškus, čia varžybų eigoje viskas pasimatys“, – tikino jis.

Laimonas komandos keliamų sezono tikslų teigė dar nežinantis – „tai bus pasakyta sezono pradžioje“. „Aš visada, sau, kaip treneris, keliuosi aukščiausius tikslus. Norėčiau kad ir komanda tą patį turėtų galvoje“, – vylėsi komandos vyr. treneris. „Dažnai biudžetas nuo tikslų nepriklauso, galime laimėti prieš dvigubai didesnius biudžetus, kas per mano karjerą yra nutikę ne vieną kartą“, – pastebėjo jis, bei pripažino, jog biudžetas tikrai ženkliai sumažėjęs.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų