REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pėsčiuosius pražudęs kriminalistas girtas įkliuvo ne pirmą kartą

S. Skvernelis: man gėda dėl mano uniformos (papildyta 12.45)

Vakar, rugsėjo 9 d., apie 20 val. 48 min. Panevėžyje, Nemuno g., automobilis partrenkė per pėsčiųjų perėją ėjusius tris pėsčiuosius. Eismo įvykio metu žuvo moteris bei nukentėjo du vyrai, iš kurių vieno gyvybė užgeso ligoninėje.

Vakar, rugsėjo 9 d., apie 20 val. 48 min. Panevėžyje, Nemuno g., automobilis partrenkė per pėsčiųjų perėją ėjusius tris pėsčiuosius. Eismo įvykio metu žuvo moteris bei nukentėjo du vyrai, iš kurių vieno gyvybė užgeso ligoninėje.

REKLAMA

Nustatyta, kad automobilį vairavo ir eismo įvykį savo atostogų metu sukėlė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Panevėžio miesto policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus vyresnysis tyrėjas V. S. (gimęs 1968 m.). Taip pat paaiškėjo, kad vairuotojas automobilį vairavo būdamas neblaivus – jam nustatytas 1,42 prom. alkoholio girtumas. Tyrėjas uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281 str. 6 d.

Policijos pareigūnai puikiai supranta privalantys būti nepriekaištingo elgesio pavyzdžiu ir suvokia prisiimtų pareigų keliamą atsakomybę. Šią sunkią valandą tenorime kreiptis į žmones tardami, kad smerkiame neatsakingą ir griežtai baustiną poelgį.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos generalinis komisaras S.Skvernelis pareiškė užuojautą

Policijos bendruomenė nuoširdžiai apgailestauja dėl Panevėžio apskrities policijos pareigūno praėjusį vakarą sukelto eismo įvykio itin skaudžių pasekmių ir reiškia gilią užuojautą žuvusiųjų šeimoms ir artimiesiems.

REKLAMA

„Reiškiu giliausią ir nuoširdžiausią užuojautą vakar Panevėžyje per avariją žuvusiųjų artimiesiems ir linkiu stiprybės jiems šią sunkią netekties valandą. - sako policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis. - Gaila, tačiau šiandien tenka kalbėti apie skaudų vakarykštį įvykį, kurį sukėlė policijos pareigūnas“.

„Pastaraisiais metais taikytos plačios, netgi atrodytų drastiškos, pareigūnų tarnybos ir dalyvavimo eisme kontrolės priemonės, įvykdytų pažeidimų viešinimas ir visuomenės įtraukimas į policijos pareigūnų elgesio ir veiklos kontrolę, turėjo sudaryti pakankamas sąlygas, kad tokių nelaimių neatsitiktų. Ir nors nelaimė įvyko tyrėjo atostogų metu, tai nė kiek neleidžia policijos įstaigų vadovams atlaidžiau vertinti šį įvykį“, - teigia policijos vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentė: dėl nelaimės Panevėžyje turi atsakyti tiesiogiai susiję pareigūnai bei jų vadovai

Už dvi gyvybes nusinešusį įvykį Panevėžyje turi atsakyti tiesiogiai su juo susiję pareigūnai bei jų vadovai, teigia prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Ji trečiadienį pareiškė užuojautą žuvusiųjų šeimų nariams bei artimiesiems.

Prezidentūros BNS perduotame komentare teigiama, jog prezidentė pareiškė, kad už tai privalo atsakyti tiesiogiai susiję pareigūnai bei jų vadovai, o Policijos departamento vadovybė turi imtis dar griežtesnių priemonių Lietuvos policijoje, kad tokie įvykiai nepasikartotų.

Traukiasi Panevėžio miesto policijos komisariato vadovas, jis dirbs žemesnėse pareigose

Po girto pareigūno sukeltos avarijos iš pareigų traukiasi tiesioginis jo viršininkas - Panevėžio miesto policijos komisariato viršininkas Vidas Sabonis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai per spaudos konferenciją trečiadienį pranešė generalinis policijos komisaras Saulius Skvernelis.

Anot, jo, V.Sabonis liks dirbti policijos sistemoje, tik eis kitas pareigas.

 

Vidaus reikalų ministras dėl girto policininko sukeltos mirtinos avarijos trauktis neketina

Vidaus reikalų ministras „tvarkietis“ Dailis Alfonsas Barakauskas sako neketinantis trauktis iš pareigų po to, kai girtas policijos pareigūnas pėsčiųjų perėjoje partrenkė tris žmones ir du jų žuvo.

„Iš viso mano pavaldume yra apie 17 departamentų, vien kas liečia pareigūnus, tai yra šešios tarnybos, 23,5 tūkstančio (pareigūnų - red.), ir jei būtų taikomi tokie principai ir kiekvienu atveju būtų uždavinėjamas klausimas, ministras negali būti vienu metu šalia 23 tūkstančių pareigūnų. Ne, aš trauktis nežadu, tai yra, manau, nekorektiškas klausimas“, - BNS paklaustas, ar neketina atsistatydinti, sakė ministras.

REKLAMA

Ministras pažymėjo, kad atsakomybę prisiėmė tiesioginis avariją sukėlusio pareigūno viršininkas - atsistatydino Panevėžio miesto policijos komisariato viršininkas Vidas Sabonis. Jis liks dirbti policijos sistemoje, tik kitose pareigose, per spaudos konferenciją trečiadienį pranešė policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis. Atsistatydinti tiesioginius avariją sukėlusio pareigūno vadovus trečiadienį paragino ir prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Ministras komentuodamas situaciją taip pat pažymėjo, jog policijoje negailestingai žiūrima į neblaivius pareigūnus, nepriklausomai nuo jų rango, ir priminė istoriją, kai iš pareigų atleistas buvo neblaivus prie vairo sustabdytas Kriminalinės policijos biuro viršininkas Algirdas Matonis.

REKLAMA

„Visų pirma noriu atsiprašyti visų artimųjų. Tai įvyko ne tarnybos, atostogų metu, bet tai visiškai nepateisina situacijos, kuri pasitaiko tarp pareigūnų. Mes labai griežtai reaguojam, mes iš viso 44 asmenis pašalinom iš policijos už drausmės pažeidimus, kurio didžioji dalis sudaro, kai vairavo neblaivūs, nepriklausomai nuo rango“, - sakė D.A.Barakauskas.

 Du pėsčiuosius mirtinai partrenkęs pareigūnas girtas yra įkliuvęs ir anksčiau

Kaip minėjo komisaras S. Skvernelis, tai nebe pirma pėsčiuosius partrenkusio pareigūno klaida. Dar 2000 m. jis vairavo neblaivus ir sukėlė avariją, po kurios buvo pažemintas pareigose.

„Šiandien tikrai man yra gėda ir būti su uniforma šita, aš atvirai tą sakau, ir mano asmeniniai sprendimai emociniai turbūt būtų vienokie, bet bus priimti sprendimai, kurie šiandien valstybei ir valstybės vadovams bus naudingiausi ir teisingiausi. Taip kad bus priimtas toks sprendimas, koks bus reikalingas nepriklausomai nuo mano emocijų ir norų“, - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

S.Skvernelis pažymėjo, kad jau praeitis yra situacija, kada girtavimas policijoje buvo sisteminis dalykas ir už tai grėsė tik pažeminimas pareigose.

„Iš tikrųjų mes, atrodo, padarėme, kas susiję su darbo santykiais, sistemą tokią, kur drastiškai su šituo dalyku kovojame, o apsaugoti, kas žmogui įvyks laisvalaikiu, mes tikrai negalime“, - kalbėjo jis.

Policijos departamento prie VRM informacija  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų