REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitas žingsnis po „Malaysia Airlines“ lėktuvo katastrofos išvadų

Žinių radijas

 Nyderlandų tyrėjai, antradienį paskelbę preliminarias išvadas dėl „Malaysia Airlines“ reiso MH17 lėktuvo katastrofos Rytų Ukrainoje, kaltininkų neatskleis, sako buvęs Lietuvos karinių oro pajėgų vadas Zenonas Vegelevičius. Pasak jo, tai turėtų būti atskleista baudžiamojo proceso tvarka.

REKLAMA
REKLAMA

 „Negalvokime, kad ši komisija, kuri dabar dirba, atsakys, kas kaltas. Jos užduotis yra nustatyti priežastis, dėl ko įvyko katastrofa. Jie iš esmės jau didžiąją dalį darbo padarė“, - laidoje „Aktualioji valanda“ sakė Z. Vegelevičius.

REKLAMA

 „Kitas žingsnis turi būti vienos iš valstybių baudžiamojo persekiojimo pradėjimas. Šiame etape turi išaiškėti, kas yra atsakingas už šį dalyką. (...) Jeigu jie sugebės įrodyti, kas ir kaip, tada žinosime tikruosius kaltininkus. Šiai dienai galime kalbėti daug ką, bet tai neturės jokio pagrindo, nes nėra tiksliai nustatyta, kas tą padarė“, - tęsė jis.

 Nyderlandų tyrėjų išvadose skelbiama, kad „Malaysia Airlines“ lėktuvas sudužo tikriausiai dėl smūgio iš išorės – nebuvo fiksuota jokių techninių gedimų ar pilotų klaidų. Z. Vegelevičiaus teigimu, priekinės dalies lėktuvo pažeidimai buvo padaryti iš apatinės polosferos, kas rodo, kad objektas į lėktuvą buvo paleistas nuo žemės.

REKLAMA
REKLAMA

 Roterdamo (Olandija) verslo mokyklos dėstytojas Saulius Buivys „Žinių radijui“ nurodė, kad Nyderlandų visuomenė, kuri iš pradžių tikėjosi atsakymo, kas kaltas dėl nelaimės, dabar kėlė kitą klausimą:

 „Pagrindinis klausimas buvo, ar žmonės, kurie žuvo, kentėjo, ar mirtis įvyko staiga. Į šį klausimą tyrėjai daugiau mažiau atsakė, nes tyrėjų ataskaitoje pažymėta, kad objektas į lėktuvą atsidaužė labai staiga ir tyrėjai mano, kad žmonės nekentėjo“,- teigė S. Buivys.

 Vakarų šalys mano, kad lėktuvą iš Maskvos parūpinta raketa „žemė – oras“ numušė prorusiški separatistai, o Maskva kaltina ukrainiečių pajėgas.

 Malaizijos oro linijų lėktuvas, liepą sudužęs Ukrainos teritorijoje, kontroliuojamoje prorusiškų separatistų, skrido iš Amsterdamo į Malazijos sostinę Kvala Lumpūrą. Per katastrofą žuvo visi 298 keleiviai ir įgulos nariai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų