REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ką žada naujasis Seimo sezonas?

Žinių radijas

 

Rudens sesijoje Seimas imsis vieno pagrindinių darbų – 2015 metų valstybės biudžeto svarstymo ir tvirtinimo.

REKLAMA
REKLAMA

 

Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Algirdas Sysas „Žinių radijo“ laidoje „Atviras pokalbis“ drauge pažymėjo, kad daug dėmesio bus skiriama daugiau kaip 100 projektų, susijusių su euro įvedimu:

REKLAMA

 

„Rudens sesija pasižymi tuo, kad mes turėsime tvirtinti kitų metų biudžetą Tai vienas svarbiausių klausimų. Tikrai bus ginčų. Tuo pat metu iki lapkričio 1 dienos turime priimti visus įstatymus, susijusius su euro įvedimu. Vyriausybė jau yra pateikusi per 100 įstatymų projektų. Be kita ko, reikės peržiūrėti administracinių teisės pažeidimų, baudžiamąjį kodeksus“.

Pašnekovas priminė, kad politinės partijos pasirašė Nacionalinį susitarimą, kuriuo įsipareigojama nuosekliai didinti lėšas krašto apsaugai ir 2020 metais gynybai skirti 2 procentus bendrojo vidaus produkto:

REKLAMA
REKLAMA

 

„Tikrai didinsim tiek, kiek suplanuota. Jeigu situacija Rytuose blogės, tai gali pareikalauti ir didesnių lėšų. Šitai priklausys nuo Rusijos žingsnių ir apetitų“.

 

Anot Seimo vicepirmininko, kita svarbi rudens sesijos klausimų dalis susijusi su socialiniais reikalais:

 

„Tai ir socialinės išmokos, ir pensijos, ir darbo užmokestis. Kaip žinoma, sutarta didinti minimalų mėnesinį atlyginimą. Kai dėl kitų atlyginimų – Socialinės apsaugos ir darbo bei Finansų ministerijos dabar skaičiuoja galybės. Čia vėl bus reikalingas sutarimas, kaip subalansuoti krašto apsaugai skiriamas lėšas ir socialinės išmokas“, – kalbėjo A. Sysas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų