REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių Ginkūnų kapinėse statomo kolumbariumo pabaigtuvių šiauliečiai gali tikėtis jau spalio pabaigoje. Dabar planuojama įrengti vienuolika gelžbetoninių modulių, kuriuose tilptų 264 urnos, o vėliau – dar aštuonis modulius. Už vietą kolumbariume teks sumokėti vienkartinį – 1700 Lt – mokestį.

REKLAMA
REKLAMA

Ginkūnų kapinėse kolumbariumas įrenginėjamas šalia centrinio įėjimo į kapines, netoli paminklo tremtiniams. Viešąjį konkursą kolumbariumui statyti laimėjusi bendrovė „Meba“ darbus buvo įsipareigojusi atlikti iki šių metų rugpjūčio pradžios, tačiau darbai užsitęsė, nes moduliai gaminami rankiniu būdu pagal specialius užsakymus.

REKLAMA

Džiugi žinia ta, kad miestui kolumbariumo statybos atsieis mažiau nei buvo planuota. Pirmajai daliai įrengti skirta apie 300 tūkst. Lt, o tai 100 tūkst. Lt mažesnė suma nei buvo numatyta.

Palaidoti palaikus nišoje kainuos 1 700 Lt. Tai vienkartinis paslaugos mokestis. Kiekvienoje nišoje bus galima pastatyti po keturias urnas su mirusiųjų pelenais.

Panevėžyje įrengtame kolumbariume yra įrengta 19 modulių, o paslaugos kaina siekia 1 900 Lt. Tiesa, Klaipėdoje prieš kelerius metus pastatytame 168 vietų kolumbariume, kainavusiame per 300 tūkst. Lt, nemokamai dalintų nišų neliko per tris mėnesius.

Šiaulių Ginkūnų kapinėse įrengto kolumbariumo eksploatavimas bus patikėtas Šiaulių socialinių paslaugų centrui.

Praėjusiais metais 90 metų kolumbariumas buvo įrengtas Radviliškio miesto kapinėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų