REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Komisija patvirtino Lietuvos parengtą 2014–2020 m. ES fondų investicijų veiksmų programą, kuri apima trijų ES fondų investicijas. Atitinkamas Komisijos sprendimas šiandien įteiktas Briuselyje šeštajame Sanglaudos forume dalyvaujančiam Lietuvos finansų ministrui Rimantui Šadžiui.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuva užsitikrino ilgalaikes ES investicijas, kurios bus skiriamos ekonomikos augimą ir darbo vietų kūrimą skatinantiems projektams, o tai ypač svarbu ir atsižvelgiant į sudėtingą geopolitinę padėtį. ES lėšas turime naudoti itin atsakingai, sutelkdami jas į didžiausią pridėtinę vertę kuriančias sritis – mokslinius tyrimus, inovacijas, smulkaus ir vidutinio verslo plėtrą, energetinį efektyvumą. Džiaugiuosi, kad bendro darbo dėka esame viena pirmųjų šalių, kurios ES struktūrinių fondų veiksmų programą patvirtino Europos Komisija. Tikiu, kad iš ES gautos lėšos bus didelis stimulas Lietuvos ekonomikos plėtrai ir žmonių gerovei”, – sako finansų ministras Rimantas Šadžius.

REKLAMA

2014–2020 m. ES fondų investicijų veiksmų programos patvirtinimas sudaro galimybes ministerijoms baigti detaliai suplanuoti visas savo srities investicijas bei paskelbti apie konkrečias finansavimo sąlygas. Pagal 2014–2020 m. ES fondų investicijų veiksmų programą Lietuvai suplanuota 6,709 mlrd. eurų, iš kurių 3,501 mlrd. eurų iš Europos regioninės plėtros fondo, 2,049 mlrd. eurų – iš Sanglaudos fondo, 1,127 mlrd. eurų – iš Europos socialinio fondo, dar 31,8 mln. eurų numatyta pagal Jaunimo užimtumo iniciatyvą.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinės numatomų 2014–2020 m. ES investicijų kryptys Lietuvoje – inovacijų, mokslo tyrimų, technologinės plėtros skatinimas, verslo konkurencingumas, švietimas, užimtumas ir skurdo mažinimas, ekonominė infrastruktūra, energijos vartojimo efektyvumas. Tai jau trečiasis ES finansinio programavimo periodas Lietuvai. Dauguma šalies gyventojų jaučia per dešimtį ES narystės metų gautų investicijų naudą – mato modernėjančius miestus ir miestelius, renovuotas mokyklas, gydymo įstaigas, sutvarkytus kelius, dalyvavo kvalifikacijos kėlimo programose ir pan.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2014–2020 m. programavimo periodas turėtų užtikrinti Lietuvai daugiau inovacijų, technologinės plėtros, besiplečiančias stiprias ir tarptautinėse rinkose dirbančias įmones, kurios kurtų daugiau gerai apmokamų darbo vietų. Taip pat tikimasi, kad ES investicijos svariai prisidės prie didesnio energetinio saugumo ir geresnių viešųjų švietimo, sveikatos ir kitų paslaugų piliečiams.

Tarptautiniame Sanglaudos forume, kuriame dalyvavo finansų ministras Rimantas Šadžius, taip pat aptarta, kaip ES fondų investicijos gali prisidėti prie geresnio gyvenimo kūrimo visos Europos piliečiams. Renginyje diskutuota, kaip siekti efektyvesnio ES fondų panaudojimo bei turimais ištekliais sukurti kuo didesnę naudą. Su didžiuliu 350 mlrd. eurų biudžetu Sanglaudos politika vaidina svarbiausią vaidmenį, planuojant ekonomikos augimą skatinančias ir darbo vietas kuriančias ES investicijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų