REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tvarkiečiai“ sieks sugrąžinti į didžiąją Lietuvos politiką savo lyderį R. Paksą

P. Gražulis atskleidė, kiek 2015-aisiais augs MMA

Seimo rudens sesijoje Rolandas Paksas gali atgauti teisę būti renkamas į aukščiausius postus. To sieksiantys artėjant sesijos pradžiai teigia partijos „Tvarka ir teisingumas“ (TT) atstovai.

Seimo rudens sesijoje Rolandas Paksas gali atgauti teisę būti renkamas į aukščiausius postus. To sieksiantys artėjant sesijos pradžiai teigia partijos „Tvarka ir teisingumas“ (TT) atstovai.

REKLAMA

Seimo laikinosios tyrimo komisijos dėl prezidento Rolando Pakso pilietinių ir politinių teisių atkūrimo pirmininkas TT atstovas Kęstas Komskis pirmadienį surengtoje TT frakcijos Seime narių spaudos konferencijoje pabrėžė, kad tai būsiąs vienas iš svarbesniųjų rugsėjo 10 dieną prasidėsiančios sesijos darbų.

Anot jo, dėl to, kad R. Paksui niekaip neatkuriamos teisės kandidatuoti Seimo ir prezidento rinkimuose ir nevykdomas Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) sprendimas, Lietuva gali sulaukti didelių nemalonumų. Jis pabrėžė, kad „pareiga laikytis EŽTT sprendimų yra besąlygiška ir tai yra vienas iš Europos Tarybos reikalavimų, o tai reiškia, kad jei nevykdysime, galima svarstyti, kad būtume šalinami“.

Kad tai labai svarbus klausimas, kurį teks spręsti Seimo rudens sesijoje, pritarė ir Stasys Brundza, parlamentaro mandatą gavęs po to, kai jo neteko partijos „Drąsos kelias“ lyderė, buvusi teisėja Neringa Venckienė. Anot praeityje garsaus lenktynininko, nusprendusio papildyti TT frakcijos gretas, „Konstitucija numato, kad pagrindinis Konstuticinio Teismo darbas yra saugoti Konstituciją, o ne ją aiškinti“, taip atsiduriant „aukščiau Konstitucijos“.

REKLAMA
REKLAMA

Beprocentės paskolos pieno perdibėjams ir mažesnis PVM mėsai

TT frakcijos seniūno Petro Gražulio teigimu, šios frakcijos nariai trečiadienį prasidėsiančiai Seimo rudens sesijai teikia daugiau kaip 50 naujai užregistruotų teisės aktų, o iš viso yra pateikę kelis kartus daugiau.

REKLAMA

Pabrėžęs, kad partijos nariai diskutuos, kuriuos iš jų laikyti prioritetiniais, jis tvirtino, jog netrukus Seime turėtų atsirasti naujas komitetas, spręsiantis emigracijos mažinimo klausimus. Pasak P. Gražulio, jau numatyta, kad komitetui, kuris turės spręsti „pačią didžiausią valstybės problemą“, vadovaus TT frakcijos narys Valdas Vasiliauskas.

P. Gražulis taip pat apgailestavo, kad nebuvo surengtas referendumas dėl euro įvedimo, ir priminė, jog dabar Seimo laukia didelis darbas – priimti daugiau kaip 100 teisės aktų, susijusių su perėjimu prie bendros ES valiutos.

REKLAMA
REKLAMA

P. Gražulis taip pat sakė, kad TT kaikosi pozicijos, jog dėl Rusijos paskelbto embargo kelblioje padėtyje atsidūrusiems pienininkams būtų galima išduoti beprocentes paskolas, kad jie nemažintų kainų pieno gamintojams. Vieno TT lyderių teigimu, taip pat būtų galima sumažinti PVM žaliai mėsai, kadangi „tai padidintų vidaus vartojimą, taip pat konkurencingumą, nes kaimyninėje šalyje (Lenkijoje) PVM yra tik 5 proc.“.

„Seimūnai“ taupys, MMA didės?

Pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje vėl užsiminta ir apie taupestį parlamentarų gyvenimą. S. Brundza, kalbėdamas apie elektromobilių plėtrą miestuose, teigė, kad mieste jais galėtų važinėti ir Seimo nariai, o užmiestyje esą užtektų „Škoda Oktavios“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu TT frakcijos narys Vytautas Kamblevičius negailėjo kritikos opozicijoje dirbantiems konservatoriams ir liberalams. Priminęs, kad tai jie „apkarpė pensijas ir sumažino pelno normas“, jis piktinosi, kad dabar pastarieji teigia, jog jų valdymo metu esą viskas buvo gerai, o dėl skurdo ir kitų siocialinių skaudulių kaltina dabartinę valdančiąją koaliciją, kuri „negali išspręsti tų problemų iš karto“.

 

Nors premjeras Algirdas Butkevičius po praėjusią savaitę vykusio valdančiosios daugumos politinės tarybos posėdžio paskelbęs, kad MMA nuo šių metų spalio didėja 35 litais, vengė atsakyti į žurnalistų klausimą, kiek minimali alga didės kitais metais. TT frakcijos Seime seniūnas P. Gražulis atskleidė, kad kitais metais MMA bus didinama „daugiau negu 100 litų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų