REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiuo metu Berlyne tebevyksta viena didžiausių elektronikos parodų pasaulyje – „IFA 2014“. Paroda prasidėjo penktadienį ir tęsis iki rugsėjo 10 dienos. Tai išskirtinio mąsto ir svarbos renginys, sutraukiantis didžiuosius elektronikos gamintojus iš viso pasaulio. Į parodą kasmet susirenka dalyvių iš daugiau nei 100 šalių, apsilanko apie 240 000 specialistų, o paslaugų užsakoma už 4 milijardus eurų, teigiama bendrovės „ACME Europe“ pranešime .

REKLAMA
REKLAMA

Pasak bendrovės atstovų, tokio masto inovacijų renginyje išsiskirti tikrai nelengva. Baltijos šalių gamintojus tradiciškai atstovauja lietuviško kapitalo įmonė „ACME Europe“, renginyje dalyvaujanti jau trečią kartą. Įmonės atstovai pripažįsta, jog kasmet išsiskirti ir būti matomiems tampa vis sunkiau. Šių metų flagmanai – „Sony“ , pristatę 4K raiškos televizorius su išgaubtu ekranu ir „Samsung“ su pirmuoju planšetiniu kompiuteriu, sukurtu išskirtinai verslui. Kompanija „Apple“ parodoje tradiciškai nedalyvauja. „Pernai dalyvavome norėdami pristatyti kitokią ACME, visą dėmesį skyrėme „Urban harmony“ prekių linijai ir atnaujintam įvaizdžiui. Šiais metais tikslai kitokie, mažiau investavome į įvaizdžio kūrimą, daugiau į susitikimų su strateginiais partneriais organizavimą. Taigi, jeigu pernai metais dalyvavimui parodoje skyrėme apie 60 000 Lt, šiais – apie 15% mažiau“, – sakė pardavimų ir rinkodaros vadovas Arnoldas Saldys.

REKLAMA

Įmonės atstovai pasakoja, jog dalyvavimo IFA parodoje nauda akivaizdi. Po pernai metais vykusio renginio pavyko užmegzti santykius su ypač svarbiais Vokietijos ir Anglijos rinkų atstovais, atidaryti nauji pardavimo kanalai, tokie kaip „Amazon“, „Argos“, „Asda“, „Otto“ ir kiti. Šiais metais jau įvyko apie 40 susitikimų su kompiuterių aksesuarų pardavėjais, per likusias dvi dienas dar numatyti dar apie 30.

Apsilankius parodoje, akivaizdžiai matomos rinkos tendencijos, pastebi bendrovės atstovai. Beveik visi rinkos lyderiai pristato įrenginius su 4K technologija, lenktais ekranais ir dėvimuosius įrenginius (angl. wearables). Kitų metų IFA parodoje lietuvių gamintojas taip pat žada pristatyti savo kurtus vis labiau populiarėjančius dėvimuosius aksesuarus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų