REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveiko gyvenimo būdo ir ištobulinto kūno siekimo virusas po truputį atkeliavo ir į Lietuvą. Tuo neabejoja aktorius ir modelis Žilvinas Tratas bei Europos kultūrizmo čempionas Deividas Dubinas, neseniai surengę bendrą treniruotę.

Sveiko gyvenimo būdo ir ištobulinto kūno siekimo virusas po truputį atkeliavo ir į Lietuvą. Tuo neabejoja aktorius ir modelis Žilvinas Tratas bei Europos kultūrizmo čempionas Deividas Dubinas, neseniai surengę bendrą treniruotę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Fitnesas dabar tikrai madingas. Sportuojančiųjų kūno formos yra proporcingos, estetiškos ir ne per daug išaukiančios. Fitnesu užsiimančių žmonių kūnas sutvirtėja, sveikata pagerėja, jie labiau pasitiki savimi. Šiame sporte visi turi vienodas galimybes. Dažnas pasakytų, kad pasiekimai priklauso nuo pinigų, bet ne fitnese. Jei neturi didelio noro bei valios, tai gera sporto salė ar asmeninis treneris tau nepadės“, – neabejoja kultūristas D. Dubinas.

REKLAMA

Daugelis jau spėjo įsitikinti puikiai ištreniruotu Ž. Trato kūnu ir meile sportui. Ketverius metus fitnesu užsiimantis aktorius pritaria D. Dubinui ir sako, kad visą darbą sporto salėje atperka matomi rezultatai. „Geriausias atpildas už sunkų darbą – išsiskyrę endorfinai po treniruotės. Ir žinoma, žinojimas, kad esi geroje sportinėje formoje. Taip pat pasitikėjimas savimi ir gera savijauta“, – teigia jis.

Nors ir užsiima tuo pačiu sportu, D. Dubinas ir Ž. Tratas atstovauja skirtingas jo šakas. D. Dubinas – kultūrizmo pasaulio, dažnai aršiai kritikuojamo ir puolamo, atstovas. Tuo tarpu į fitnesą žmonės dažniausiai žiūri daug palankiau.

REKLAMA
REKLAMA

„Man asmeniškai tobulas kūnas yra sveikas kūnas. Toks, kai tu jautiesi tiek fiziškai tiek dvasiškai, tiek socialiniame lygmenyje gerai. Turi būti atletiškas, stiprus bei judrus“, – mano D. Dubinas. Panašios nuomonės laikosi ir Ž. Tratas, kurio kūno riebalų sluoksnis nesiekia nė 10 procentų. „Mano nuomone, sportas turi pagerinti savijautą, taip pagerindamas ir gyvenimo kokybę. Tuo tarpu dideli kultūristai savo gyvenimo kokybę tik pablogina: riboti kūno judesiai, viršsvoris, maisto kiekis, farmakologija, ekstremalios dietos ir pan.“, – teigia Žilvinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aktorius – puikus pavyzdys, kad net ir labai užimti žmonės gali suspėsti pasirūpinti savo išvaizda ir sveikai maitintis. Nemažai laiko filmavimo aikštelėse ar fotosesijose praleidžiantis Ž. Tratas pasakoja, kad didesnio biudžeto projektuose maitinimas būna geras ir įvairiapusiškas. Tuo tarpu mažesnio biudžeto projektų metu kokybišku maistu jis pasirūpina pats.

„Čia dažniausiai nešuosi savo maisto: salotų, riešutų, kartaus šokolado, baltymų kokteilį. Dėl filmavimų dažnai tenka praleisti treniruotę, tačiau kartais, viena kita diena priverstino poilsio nuo sporto salės, rezultatams ne tik nepakenkia, bet priešingai padeda“, – pasakoja Ž. Tratas.

REKLAMA

Nors pavydūs ar daug darbo pritingintys į save įdėti žmonės gali sakyti, jog norint pasiekti tokią kūno formą kaip Ž. Trato reikia tinkamų genų, tačiau aktoriaus pavyzdys rodo ką kitą.

„Man ypatingai sunku, nes turiu lėtą medžiagų apykaitą. Nedidelis nukrypimas nuo mitybos reiškia padidėjusį riebalų sluoksnį. Bet žinojimas, kad gera forma reikalinga mano profesinėms aukštumoms labai motyvuoja. Leidžiu sau nukrypti kartą per savaitę, suvalgydamas didelį kiekį saldumynų ar greito maisto, tačiau paskui sporto salėje “atidirbu”“, – teigia Žilvinas.

REKLAMA

Vieną tokių sunkių treniruočių jam parengė ir D. Dubinas. Sėkmingai įveikęs Europos kultūrizmo čempiono išbandymus, Ž. Tratas pripažįsta, kad pasisėmė daug naujų idėjų: „Po treniruotės su Deividu labai prasiplėtė akiratis šiam sportui. Pasisėmiau gerų idėjų, kurias dabar puikiai pritaikau savo treniruotėse“.

Tuo tarpu pats D. Dubinas ragina žmones mažiau tinginiauti ir imti pavyzdį iš tokių žmonių kaip Ž. Tratas. „Fitnesas tampa mados reikalu. Visi šiuo metu sportuoja, aktyviai juda, bėgioja, stengiasi išlikti jauni bei energingi. Besilankančių sporto salėje žmonių amžiaus vidurkis smarkiai pakilo. Tai tikrai stebina. Aš esu tik už tai ir raginu visus bent kelis kartus per savaitę laisvalaikį leisti aktyviai. Neužsisėdėkite prie televizorių ekranų, o griebkite sportinius batelius ir skirkite laiko savo sveikatai“, – ragina kultūristas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų