REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečius metus iš eilės bei šeštą kartą per visą istoriją atvirojo JAV teniso čempionato (US Open) moterų vienetų varžybas laimėjo favorite laikyta pajėgiausia planetos tenisininkė 32-ejų metų amerikietė Serena Williams, tapusi ir rekordinio šioje sporto šakoje - 4 mln. JAV dolerių - čekio savininke.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį finale korto šeimininkė, kuri šiame čempionate triumfavo 1999, 2002 ir 2008 metais, per 1 valandą ir 15 minučių dvejuose setuose - 6:3, 6:3 - nugalėjo 2009 metų pirmenybių Niujorke finalininkę bei dešimtąją pagal reitingą 24-erių Danijos tenisininkę Carolinę Wozniacki.

REKLAMA

Tai buvpo jau aštuonioliktas S.Williams laimėtas Didžiojo kirčio serijos teniso turnyras ir pagal šį rodiklį ji pasivijo tautietes Martiną Navratilovą bei Chris Evert. Daugiau šios kategorijos turnyrų yra laimėjusios tik australė Margaret Court (24), vokietė Steffi Graf (22) bei amerikietė Helen Wills Moody (19).

Beje Ch.Evert buvo pirmoji, kuri laimėjo šešis JAV teniso čempionatus bei keturis sezonus (1975-1978) tao padarė iš eilės.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu su pagrindiniu prizu bei 4 mln. dolerių čekiu S.Williams, kuri per savo karjerą laimėjo jau 63 WTA turnyrus, o jos honorarai teniso korte perkopė 60 mln. dolerių, atiteko ir 2000 WTA klasifikacijos taškų.

C.Wozniacki tenkinosi 1 mln. 450 tūkst. piniginiu prizu bei 1300 įskaitinių WTA reitingo taškų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų