REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vandantieji yra sutarę, kad 2015 metais, vėl didinant minimalią mėnesio algą (MMA), būtų peržiūrimi ir biudžetinių įmonių darbuotojų atlyginimai, sako Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Viena, ką esame sutarę, kad 2015 metais, antrąkart keliant MMA, kad iškart būtų peržiūrimas ir 511 nutarimas, kuris liečia biudžetinių įmonių darbuotojus“, - interviu LRT laidai „Savaitė“ teigė Seimo vadovė.

REKLAMA

„Mes nebegalime kelti MMA, nes tie žmonės, kurie turi aukštesnę kvalifikaciją, jų atlyginimai jau „susiplokština“, t.y. susilygina, ir turime peržiūrėti ir 511, o tai jau reikalauja nemažų pinigų“, - pridūrė L.Graužinienė.

Ji tikina, kad nei antrojo MMA didinimo etapo, nei biudžetininkų atlyginimų kėlimo nenumatoma pirmąjį kitų metų ketvirtį: „Tai tikrai nebus pirmas ketvirtis, mes jau apie tai kalbėjome, nes pirmas ketvirtį būna dar sunkiai prognozuojamas surinkimas pajamų į biudžetą. Tai aiškesnė situacija būna pusmetį, kada mes turime rodiklius“.

REKLAMA
REKLAMA

Po to, kai valdančiųjų politinė taryba praėjusį trečiadienį sutarė, kad MMA nuo spalio didės 35 litais iki 1035 litų (apie 300 eurų), L.Graužinienė pareiškė, kad 2015 metais MMA gali būti didinama 100 litų iki 1135 litų (328,7 euro).

Šiuo metu minimali alga yra 1 tūkst. litų - pernai sausį ji padidinta 150 litų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų