REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kaip nuvalyti musių nutupėtą stalinės lempos gaubtą? Bandžiau valyti skudurėliu, tačiau gaubtą tik išterliojau...“ – teiraujasi Jurgita Ž. iš Vilniaus r.

REKLAMA
REKLAMA

Atsako valymo paslaugų įmonės vadovė Laimutė Kaminskienė.

Jei jūsų stalinės lempos gaubtas stiklinis ar plastikinis, nesunkiai jį išvalysite. Nuimkite ir nuplaukite. Galite plauti muilu ar indų plovikliu. Tačiau jei gaubtas medžiaginis, teks labiau paplušėti. Pirmiausia reikėtų gaubtą gerai išsiurbti dulkių siurbliu. Būna, kad su dulkėmis pasišalina ir musių buvimo „įkalčiai“. Jei ir tai nepadeda, švelniai patrinkite apdergtą vietą šepetėliu ar kempinėle, tik atsargiai – intensyviai trindami galite sugadinti audinį.

REKLAMA

Jei ir tai nepadeda, sudrėkinkite kempinėlę. Galite užlašinti vieną kitą lašelį indų ploviklio, tik ne per daug, nes jei ploviklis pradės labai putoti, teks gaubtą kišti po vandeniu. O tada galite jį sugadinti. Valymui tinka ir specialūs plovikliai, skirti tam tikrų rūšių audiniams skalbti. Pavyzdžiui, jei jūsų gaubtas iš šilko, naudokite šilko skalbiklį ir kt. Plauti indų plovikliu saugiausia, nes taip išsaugoma gaubto audinio spalva. Valyti reikia ne tik suterštą gaubto vietą, bet jį visą, nes išvalyta vieta gali pašviesėti ir bus negražu.

VL inf.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų