REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Politologai: D. Grybauskaitė didina Lietuvos žinomumą

Žinių radijas

Specialistai pripažįsta, kad politikoje didelę reikšmę turi šalies lyderių įvaizdis. Nuo to, kaip vertinamas vadovas, gali priklausyti šalies geopolitinė situacija. Ne tik Lietuvos, bet ir užsienio žiniasklaidoje prezidentė Dalia Grybauskaitė pristatoma kaip tvirta lyderė, cituojama jos griežta pozicija Rusijos atžvilgiu. Žiniasklaidoje nemažai D. Grybauskaitės nuotraukų su Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentu Baracku Obama. Politikos apžvalgininkas Audrius Bačiulis mano, kad D. Grybauskaitės įvaizdis yra naudingas Lietuvai, o griežta pozicija Rusijos atžvilgiu – teisinga.

REKLAMA
REKLAMA

„Grybauskaitė tiek su Europos Sąjungos, tiek su Amerikos lyderiais sugeba bendrauti žymiai aukštesniame lygyje nei bet kurie iš ankstesnių šalies vadovų. Tai yra visiškai akivaizdu. Matosi, kad tas pats Obama, kuris, neabejoju, iš pradžių buvo pakankamai užpykęs ant Grybauskaitės, kai ji demonstratyviai pas jį nevažiavo, vėliau, po to, kai kontaktas įvyko, suprato, kad Grybauskaitė yra žmogus, su kuriuo verta kalbėtis ir kurio galima klausytis. Tai matėsi ir per visus vėlesnius jų susitikimus, ypač trišaliame formate, kada būdavo ir Latvijos, ir Estijos prezidentai kartu“, - kalbėjo A. Bačiulis.

REKLAMA

Politologas Lauras Bielinis mano, kad D. Grybauskaitės matomumas tarptautinėje arenoje ir griežta pozicija atkreipia Rusijos žvilgsnį į mūsų šalį.

„Aš manyčiau, kad bendrame europiniame kontekste mūsų įvaizdis tokiu būdu – ne tik prezidentės, bet ir visos Lietuvos – sustiprėja. Kita vertus, visame tame Rusijos reakcijų komplekse mes, natūralu, sulauksime kažkokių atsakomųjų smūgių: kokie nors draudimai, vienokios ar kitokios provokacijos. Visa tai – sudėtinė šiandieninės situacijos dalis“,- sako L. Bielinis.

Politologai visgi pripažįsta, kad tikrą politiko įvaizdžio poveikį nelengva įvertinti. Ar teisinga pabrėžtinai griežta D. Grybauskaitės pozicija Rusijos atžvilgiu esą parodys istorija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų