REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Berlyne IFA parodos išvakarėse kompanija „Samsung“ pristatė savo naujasiąjį išmanųjį įrenginį „Galaxy Note 4”. Paraleliai produktas buvo pristatomas Niujorke ir Pekine. Tai jau ketvirtasis kartas, kai gamintojas rinkai pasiūlo išmaniojo telefono ir planšetinio kompiuterio hibridą, kuris jau įgauna naują žargoninį pavadinmą – „phablet“.

REKLAMA
REKLAMA

Įrenginys turės naują dizainą, kuris daug nepasikeitė nuo primatako, tačiau buvo pridėtas metalinis šonas ir kiek išlektas ekrano stiklas. Jis svers 176 gramus ir bus juodos, baltos, auksinės ir, ko gero, Rytų rinkai dedikuotos rožinės spalvos.

REKLAMA

Spalvos taps malonios akiai su „Quad HD Super AMOLED“ ekranu. Šis ekranas, gamintojų teigimu, pateiks penktadaliu platesnę spalvų gamą. Ekraną bus galima liesti ne tik pirštais, bet ir specialia lazdele „S Pen“. Anot „Samsung“, šis įrankis leis lengviau rašyti, o ekranas tapo beveik dvigubai jautresnis nei pirmtake. Jis leis žymėti tekstą, nuotraukas ir iškirpti vaizdus.

Viena lyderiaujančių rašiklių komapanijų „Mont Blanc“, bendraudama su „Samsung“, taip pat pasiūlė savo dedikuotas išmaniasias lazdeles „Pix“ ir „e-StarWalker“. Jas kartu su odiniais dėklais skirtais „Note 4” pristatė „Mont Blanc“ vyriausiasis rinkodaros vadovas Jensas Henningas.

REKLAMA
REKLAMA

Su „Samsung“ kartu veiks ir „Swarovski“, kurių kristalais gamykliškai bus puošiami naujieji komapnijos išmanieji telefonai ir laikrodžiai.

Kamerą paveldėjo

„Note 4” turės 16 mln. taškų jaurtrumo kamera, kuri tikrai paveldėta iš šiais metais pristatyto flagmano „Galaxy S5”. Asmenukių (angl. Selfie) gerbėjai galės fotografuotis beveik be pastangų, kadangi nuotrauką bus galima užfiksuoti spaudžiant blykstę, kuri dar naudojama kaip širdies ritmo matuoklis iš jau minėto flagmano. Taip pat šio fotografijos žanro megėjai galės į nuotrauką itraukti daugiau draugų, nes priekinė kamera leis nusifotografuoti panoraminiu būdu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot „Samsung“ atstovų, produktas rinkoje pasirodys spalį.

Išnaudotas lenktas ekranas

Taip pat kompanija pristatė kiek modifikuotą „Note 4” versiją - „Samsung Edge“. Šis įrenginys turės šone lenktą ekraną, kuriame išdėstyta įrankių juosta. Ši erdvė taip pat bus išnaudota pranešimų juostai ar net liniuotei.

Tapo nepriklausomas

Kompanija šiemet kartu su „Galaxy S5” pristatė išmanųjį laikrodį „Gear 2”, kuris nestokojo trūkumų ir priklausomybės. Trečiadienį „Samsung pristatė antrąją išmaniojo laikrodžio versiją „Gear S“. Nuo pirmatako jis skirsis lenktu „Super AMOLED“ ekranu. Pirmąkart įrenginys turės savo SIM kortelę, todėl galės būti naudojamas atskirai nuo kitų dedikuotų „Samsung“ įrenginių.

REKLAMA

Užuomaršoms įmontuotas 3G ryšio imtuvas galės nuvesti iki automobilio, pastatyto milžiniškoje aikštelėje. GPS imtuvas leis pritaikyti jį dviračių sporte, žygiuose ir kitur. Taip pat „Gear S“ turės UV spindulių jutiklį, kuris nustatys, kokią saulės apsaugą vartotojas turi naudoti.

Įrenginys jau gali palaikyti daugiau nei tūkstantį programėlių.

Mobili virtuali realybė

Technologijų spekuliacijų specialistai praleido vieną progą prognozuoti, kad būtent šiandien „Samsung“ pristatys savo virtualios realybės prietaisą.

REKLAMA

Kartu su šią technologiją jau seniau vystančia „Oculus“ kompanija kartu pristatė virtualios realybės akinius „Gear VR“. Į juos bus įstatomas „Note 4”, kuris generous iš anksto pasirinktus vaizdus. Pastarieji bus perduodami per mažiau nei 20 milisekundžių. Ekranas suteiks 96 laipsnių matymo kampą, kuris suteiks pojūtį lyg vartotojas stovėtų per kelis metrus nuo milžiniško išlenkto ekrano.

„Oculus”Technologijų vadobas Johnas Carmackas teigia, kad tai yra naujiena, kai virtualios realybės akinius galima naudoti ten, kur nori.

Kartu bus siūlomas virtualios realybės turinys iš garsiausių kino, animacinių filmų ir žaidimų kūrėjų, kaip „Warner Bros“ ar „Dream Work Studios“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų