REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva nuostoliams dėl Rusijos embargo kompensuoti Europos Komisijos prašo 46 mln. eurų (beveik 160 mln litų), pranešė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Sumą nurodome. Tai yra 46 mln. eurų. Tai yra trumpalaikė priemonė. Trims keturiems mėnesiams“, - penktadienį LRT radijui teigė ministrė.

REKLAMA

Pasak ministrės, paramos prašoma ir pieno gamintojams, gyvulių bei daržovių augintojams.

V.Baltraitienės teigimu, tikimasi gauti bent dalį kompensacijos, nes Briuselis Lietuvą vertina kaip labiausiai nukentėjusią nuo Rusijos paskelbtų sankcijų.

Pasak jos, finansavimas būtų skiriamas ne žemės ūkio produkcijos perdirbėjams, o žemdirbiams.

„Pagrindinė priemonė dėl ko mes norime diskutuoti ir ko mes prašome tai kad būtų mokamos kompensacijos - būtų skiriami pinigai kompensacijų mokėjimui ne perdirbėjams, o žemdirbiams, kurių produkcijos supirkimo kainos labai smarkiai krito. Nė vienoje Europos valstybėje nekrito taip smarkiai kaip Lietuvoje. Manome, kad supras mūsų padėtį ir tikrai kažkokį finansavimą gausime“, - interviu LRT radijui teigė V.Baltraitienė.

Ji tikisi, kad Lietuvos prašymą parems Estija ir Latvija bei Lenkija.

Žemės ūkio ministrų taryba Briuselyje penktadienį ketina aptarti Rusijos embargo Europos Sąjungos produktams pasekmes ir paramos nukentėjusioms šalims priemones.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų