REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išmaniuosius telefonus turi 37 proc. mūsų šalies gyventojų, ir jie kur kas aktyviau nei vidutinis šalies vartotojas naudojasi ir kitais išmaniaisiais įrenginiais: 78 proc. iš jų jau turi nešiojamuosius, o 28 proc. – planšetinius kompiuterius. Tai atskleidė apklausa, kurią „Omnitel“ užsakymu atliko rinkos tyrimų bendrovė SIC (UAB „Socialinės informacijos centras“).

REKLAMA
REKLAMA

Apklausa parodė, tarp visų apklaustų gyventojų nešiojamuosius kompiuterius turi 53 proc., o planšetinius – tik 15 proc. Taigi nešiojamasis yra populiariausias kompiuteris lietuvių šeimose, tačiau planšetinis kompiuteris - geidžiamiausias: jį įsigyti norėtų 26 proc. visų lietuvių ir net 37 proc. jau besinaudojančiųjų išmaniosiomis technologijomis.

REKLAMA

„Į išmaniuosius įrenginius persikėlė ne tik naujienos, bendravimas, žemėlapiai, bet ir muzika, televizija ir kitos duomenų perdavimo paslaugos. Aktyviai jomis besinaudojantiems išmaniems klientams vieno ekrano nebepakanka. Mobiliųjų duomenų perdavimo augimas jau dabar atsispindi interneto rinkos rezultatuose – paskutiniais viešai skelbtais RRT duomenimis, pagal abonentų skaičių „Omnitel“ yra antras pagal dydį Lietuvoje interneto prieigos paslaugų teikėjas po TEO ir užima 14,7 proc. visos interneto rinkos“, - bendrovės pranešime cituojama „Omnitel“ viceprezidentė privatiems klientams Lina Galatiltė.

REKLAMA
REKLAMA

Apklausa atskleidė ir išmaniuoju telefonu besinaudojančio gyventojo portretą. Trys ketvirtadaliai žmonių, turinčių išmaniuosius, yra iki 32 metų, daugiau nei pusė - jau įgiję aukštąjį išsilavinimą, gyvena Vilniuje.

Tarp vyresnio amžiaus apklaustų lietuvių išmaniųjų telefonų naudotojų kur kas mažiau, tačiau besinaudojančių išmaniaisiais telefonais yra visose amžiaus grupėse. Vis dėlto apklausa parodė, kad 80 proc. mygtukinių telefonų be operacinės sistemos turėtojų yra vyresni nei 40 metų, 65 proc. jų gyvena mažesniuose miesteliuose ir kaimuose ir yra įgiję vidurinį išsilavinimą.

SIC „Omnibus“ reprezentatyvi apklausa buvo atlikta 2014 m. liepos mėnesį. Apklausta 1020 respondentų, kurių amžius nuo 15 iki 74 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų