REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Galingiausios pasaulio valstybės demonstruoja savo raumenis rodydamos naujausius ginklus ir technologijas. Tačiau, kurie ginklai yra patys veiksmingiausi, daro maksimalią žalą, reikalauja mažiausiai laiko ir pastangų, norint įvaldyti ginklą bei turėjo didžiausią globalią įtaką pasaulyje?

REKLAMA
REKLAMA

Į klausimą, koks ginklas yra pavojingiausias žemėje, nusprendė atsakyti „Discovery“ televizijos kanalo atrinkti karo istorikai ir ginklų specialistai. Štai jų sudarytas ginklų TOP 10:

REKLAMA

10 vieta. Katana – tai legendinis japonų samurajų kardas, kurio istorija skaičiuojama 900 metų prieš Kristų. Katanos ašmenys kalami keliais etapais ir jame susipina kieto metalo pagrindas su lanksčiu ir itin aštriu plienu. Ant kiekvieno kardo ašmenų galima rasti jį kaldinusio meistro vardą. Katana nešiojamas užkištas už diržo ašmenimis žemyn. Šio samurajaus kardo ilgis dažniausiai siekia apie 90 cm. Katana visada buvo kovojama tik lauke, todėl, į einant į namus, jis būdavo paliekamas. Unikali kardo ir jo makšties išvaizda labai daug pasakydavo apie jo šeimininką. Šis ginklas buvo sukurtas tam, kad su juo lengvai būtų galima nukirsti galvą ar net perkirsti žmogų per pusę. Katana aktyviausiai naudota XVI a. Vėliau, Japonijoje įsigalėjus taikai, kardai tapo puošmena. 1867 m. uždraudus samurajams nešiotis kardus, juos pakeitė mediniai kardai. Tai buvo didelis smūgis elitiniams kariams, kuriems labai svarbu buvo tūkstantmetės tradicijos. Visgi, kad ir koks svarbus šis ginklas japonų kultūroje, ekspertų nuomone, šiame reitinge jis turės pasitenkinti 10 vieta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų