REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos premjerą stebina Vokietijos kanclerės pareiškimai

Žinių radijas

Prancūzijos prezidentas Fransua Olandas (Francois Hollande'as) trečiadienį pranešė, kad šiuo metu „nėra tinkamų sąlygų“, kad Prancūzija galėtų perduoti Rusijai du „Mistral“ klasės jūrų desanto laivus.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė, kad toks Prancūzijos sprendimas yra viena realesnių sankcijų Rusijai:

REKLAMA

„Aš šį sprendimą vertinu teigiamai. Manau, tai viena iš realesnių sankcijų, kurios yra pritaikytos Rusijai, nes anksčiau būdavo daugiausia pokalbiai arba tos sankcijos taikomos kai kuriems fiziniams, juridiniams asmenims. Manau, tai taip stipriai nepaveikdavo Rusijos ekonomikos. Pastarasis Prancūzijos sprendimas susietas netgi tam tikra prasme su karine pagalba Rusijai. Manau, kad toks sprendimas turėjo būti priimtas daug anksčiau “, – sakė A.Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu Vokietijos kanclerė Angela Merkel trečiadienį pranešė, kad Velse vyksiančiame viršūnių susitikime NATO garantuos Baltijos šalių suverenitetą, tačiau nekeis sutarčių su Rusija.

Premjeras A. Butkevičius teigė, jog jam nėra suprantama Vokietijos kanclerės pozicija Rusijos atžvilgiu, taip pat kai kurie A. Merkel pareiškimai:

„Turiu pasakyti, kad stebina kai kurie anksčiau ir dabar padaryti pareiškimai. Nenorėčiau vertinti Vokietijos kanclerės elgesio ar padarytų pareiškimų, bet turiu pasakyti, kad tai neprisideda prie greitesnio problemų sprendimo. Manau, reikėtų visiems ES valstybių vadovams kalbėti vieningai, o ne darant pareiškimus, kurie kai kada būna visiškai nesuprantami“, – kalbėjo premjeras A.Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų