REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Varšuvoje vykstančiame 2014 metų pasaulio čempionate moterys šiandien išsiaiškino finalo dalyves. Iš trijų lietuvaičių atrankos barjerą sėkmingai įveikė pasaulio čempionės titulą ginanti Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir Gintarė Venčkauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Atrankos A grupėje pasaulio čempionė surinko 1069 taškus ir tarp 28 sportininkių užėmė antrąją vietą. Lietuvos atstovė fechtavimo rungtyje užėmė 5-ąją vietą, plaukimo - 18-ąją, o kombinuotoje bėgimo ir šaudymo - 9-ąją. Tiesa, net ir 9-oji vieta leido L. Asadauskaitei-Zadneprovskienei bendrojoje savo grupės įskaitoje per paskutinę rungtį iš 6-osios vietos pakilti į 2-ąją.

REKLAMA

G. Venčkauskaitė ir Lina Batulevičiūtė pateko į atrankos C grupę. Fechtavime Lina buvo 10-ta, Gintarė - 17-a, o plaukime jos užėmė, atitinkamai, 25 ir 19 vietas.

Prieš paskutinę rungtį bendrojoje grupės įskaitoje L. Batulevičiūtė buvo 20-ta, o G. Venčkauskaitė - 21-a. Kombinuotosios rungties metu G. Venčkauskaitei (1051 taškas galutinėje įskaitoje) pavyko šoktelėti į 10-ąją vietą grupėje, o L. Batulevičiūtė (1029) pakilo į 15-ąją poziciją.

REKLAMA
REKLAMA

Į finalą pateko po 8 geriausias atrankos grupių dalyves ir dar 12 sportininkių, tarp visų likusiųjų pademonstravusių geriausius rezultatus. Į pastarąją grupę ir pateko G. Venčkauskaitė, bendrojoje įskaitoje tarp visų atrankos varžybų dalyvių užėmusi 30-ąją vietą. L. Batulevičiūtė liko 41-a.

Rytoj Lenkijos sostinėje vyks vyrų atrankos varžybos, kuriose startuos 2013-ųjų pasaulio čempionas Justinas Kinderis ir Lukas Kontrimavičius.

Moterų varžybų finalas vyks penktadienį, o vyrų - šeštadienį. Pasaulio čempionatas sekmadienį baigsis mišrių estafečių varžybomis, kuriose dalyvaus L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir J. Kinderis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų