REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno apygardos teismas ketvirtadienį atmetė Valstybės saugumo departamento (VSD) prašymą sustabdyti civilinę bylą dėl "Laisvojo laikraščio" dalykinės reputacijos gynimo, kol departamente bus baigtas ikiteisminis tyrimas dėl disponavimo valstybės paslaptį sudarančia informacija.

REKLAMA
REKLAMA

Šioje byloje atsakovu yra patrauktas VSD ir jo generalinis direktorius Arvydas Pocius.

A.Drižius dėl pažeistos dalykinės reputacijos bei garbės ir orumo gynimo su VSD bylinėjasi civiline tvarka Vilniaus miesto 2-ajame apylinkės teisme.

REKLAMA

Vasario 1 dieną šią bylą nagrinėjantis teisėjas atmetė VSD prašymą sustabdyti bylą dėl "Laisvojo laikraščio" leidėjo Aurimo Drižiaus ir šį leidinį leidžiančios bendrovės "Šilo bitė" dalykinės reputacijos pažeidimo.

Tada VSD teisėjo nutartį apskundė Vilniaus apygardos teismui.

Byla buvo persiųsta nagrinėti Kauno apygardos teismui, kadangi Vilniaus apygardos teisme teisėja dirba A.Pociaus žmona.

Po Kauno apygardos teismo nutarties Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas toliau turės nagrinėti leidėjo ir saugumo vadovo ginčą.

REKLAMA
REKLAMA

Teismas yra uždraudęs VSD ir jo vadovui viešai skleisti žinias apie esą egzistuojančius "Laisvą laikraštį" leidžiančios bendrovės "Šilo bitė" ir jos vadovo A.Drižiaus ryšius su buvusiais KGB darbuotojais, iš kurių jis gaudavęs skandalingą informaciją.

Šis draudimas galios iki teismo sprendimo įsiteisėjimo šioje byloje.

Ieškovai kol kas nereikalauja iš VSD ir A.Pociaus atlyginti turtinę ir neturtinę žalą, tačiau neatsisako teisės to reikalauti ateityje.

A.Drižius pernai rugsėjo 7 dieną buvo trumpam sulaikytas per specialią VSD operaciją dėl įtarimų neteisėtu disponavimu informacija, kuri yra valstybės paslaptis. Kratų metu buvo paimtas laikraščio tiražas ir redakcijos kompiuteriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų