REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Canon Inc.“ pranešė mininti pirmojo „Canon“ fotoaparato „Kwanon“ 80-ąjį jubiliejų. „Kwanon“ – pirmojo Japonijoje 35 mm fotoaparato su užraktu židinio plokštumoje – prototipas pagamintas 1934 metais. Jis buvo kuriamas norint pasivyti Europos gamintojus, tuo metu pirmavusius fotoaparatų pramonės srityje.

REKLAMA
REKLAMA

Fotoaparatą kūrę inžinieriai nusprendė pavadinti jį „Kwannon“, budizmo gailestingumo deivės vardu. Fotoaparato objektyvui taip pat suteiktas su budizmu susijęs pavadinimas „Kasyapa“. Jis yra Budos mokinio Mahakasyapos vardo trumpinys. Be to, fotoaparato korpuso viršuje buvo graviūra, vaizduojanti tūkstantrankę Kwannoną, sakoma „Canon“ pranešime .

REKLAMA

1936 m., prabėgus dvejiems metams nuo „Kwanon“ sukūrimo ir daugelio bandymų ir klaidų laikotarpio, „Canon“ išleido savo pirmąjį komercinį 35 mm fotoaparatą „Hansa Canon“1 su užraktu židinio plokštumoje.

1959 m. „Canon“ pristatė savo pirmąjį veidrodinį fotoaparatą „Canonflex“. O 1961 m. buvo pagamintas „Canonet“, nepaprastai populiarus tolimatis fotoaparatas, sukėlęs rinkoje audrą – paprastai per savaitę parduodamas fotoaparatų skaičius buvo išgraibstytas vos per dvi valandas. Išleidusi šiuos sėkmingus modelius bendrovė ir toliau gamino populiarių modelių fotoaparatus, pavyzdžiui, F-1 – aukščiausios klasės 35 mm veidrodinį fotoaparatą, pristatytą 1971 metais, ir AE-1, kuris, išleistas 1976 metais, tapo pirmuoju pasaulyje veidrodiniu fotoaparatu su įmontuotu mikrokompiuteriu.

REKLAMA
REKLAMA

1987 m., išnaudodama nuolat kuriamas technologines naujoves, „Canon“ išleido EOS – pirmąjį pasaulyje veidrodinį fotoaparatą su AF (automatinio fokusavimo) mechanizmu ir elektronine sistema. 1995 m. EOS įžengė į skaitmeninį pasaulį. Ši gaminių serija plečiama ir šiandien.

2012 m. bendrovė išleido sistemą „Cinema EOS“. Tai profesionalams skirtų skaitmeninių kinematografijos kamerų ir objektyvų serija. Ji sukurta naudojant įvairias optikos technologijų naujoves, tobulinamas nuo bendrovės įkūrimo, sakoma pranešime.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų