REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos apeliacinis teismas šiandien paskelbė, kad devynerių ir aštuonerių su puse metų laisvės atėmimo bausmėmis už vyro nužudymą dėl poros cigarečių nuteisti paaugliai turės atlikti šias bausmes – teismas atmetė jų prašymus bausmes švelninti

REKLAMA
REKLAMA

 

Vaikinai laisvės atėmimo bausmes atliks nepilnamečių pataisos namuose.

 

Apeliacinės instancijos teismas, palikdamas nepakeistą Klaipėdos apygardos teismo 2014 m. balandžio 29 d. nuosprendį, pabrėžė, kad vaikinai padarė itin sunkų nusikaltimą – atėmė žmogaus gyvybę, t.y. padarė nepataisomą žalą visuomenei. Be to, šis žiaurus nusikaltimas padarytas dėl menkavertės priežasties – neva nukentėjusysis iš pakelio paėmė per daug cigarečių, negu jam buvo leista.

REKLAMA

 

Be to, Teismo nuomone, nėra pagrindo tikėti vaikinų nuoširdžiu apgailestavimu nusikaltus, nes jie ne kartą melavo, bandė išvengti atsakomybės, įkalbinti kitą asmenį prisiimti kaltę. Vienas iš vaikinų, paskambinęs į Bendrąjį pagalbos centrą, nenurodė visų aplinkybių, vėliau klaidino atvykusius pareigūnus, teigdamas, jog nežino, kas nužudė žmogų ir pan. Teismas padarė išvadą, kad vaikinai šį nusikaltimą padarė ne atsitiktinai, o dėl savo antivisuomeniškų nuostatų, kurios buvo susiformavusios iki nužudymo.

REKLAMA
REKLAMA

 

Nelaimė įvyko 2012 m. žiemos švenčių išvakarėse – gruodžio 23 d. vakare – viename Klaipėdos daugiabutyje, kai du tuomet keturiolikmečiai vaikinai mirtinai sumušė vyriškį dėl menkavertės priežasties. Paaugliai buvo išgėrę alkoholio. Vaikinai vyrą spardė, mušė rankomis; visa tai truko kelias valandas. Didelė dalis smūgių buvo suduota nukentėjusiajam gulint be sąmonės ir nesipriešinant.

 

Abu vaikinai apeliaciniuose skunduose prašė bausmes švelninti.

 

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis dar gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų