REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žmogus gali išmokti labiau norėti sveiko nei nesveiko ir kaloringo maisto, rašoma Jungtinių Valstijų mokslininkų tyrime.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak tyrimo autorių, tokį įprotį galima išugdyti smegenyse net tada, jei netinkami mitybos įpročiai įsisenėję. Ne vienas mitybos tyrimas yra parodęs, kad, žmogui dažnai valgant nesveikus produktus, nuo jų atprasti dažniausiai po to būna sunku.

REKLAMA

Tyrime išspausdintame žurnale „Nutrition and Diabetes“ Jungtinių Valstijų mokslininkai rašo, kad norint pakeisti smegenyse fiksuojamus įpročius, reikėtų maitintis sveikai tačiau, kad būtum sotus ir neliktų vietos nesveikam maistui.

Mokslininkai tyrė antsvorio ir nutukimą turinčių moterų ir vyrų smegenis. Dalis tiriamųjų tuo metu dalyvavo specialioje programoje, kad numestų svorio. Jiems buvo nurodyta valgyti daug skaidulų turinčio maisto bei baltymų ir mažai angliavandenių.

REKLAMA
REKLAMA

Kiti tiriamieji mitybos įpročių nekeitė. Po pusmečio rezultatai parodė pokyčius smegenyse tų žmonių, kurie pradėjo maitintis sveikai. Tyrimo autoriai jiems pateikė paveikslėlių su skirtingo maisto atvaizdais ir pastebėjo, kad didesnis susidomėjimas buvo sveikais nekaloringais produktais ir mažesnė reakcija smegenyse buvo į nesveiką maistą, kurį tirtieji anksčiau valgyti buvo įpratę.

Justina Karklelienė, LRT radijas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų