REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Australija tarsis su kitomis Didžiojo dvidešimtuko (G-20) šalimis, ar Rusijos lyderis Vladimiras Putinas turėtų būti kviečiamas į lapkritį vyksiantį G-20 viršūnių susitikimą, antradienį pareiškė vienas ministras, perspėjęs, kad stiprėja pasipriešinimas Kremliaus vadovo dalyvavimui.

REKLAMA
REKLAMA

Prekybos ministras Andrew Robbas (Endrius Robas) sakė, kad užsienio reikalų ministrė Julie Bishop (Džuli Bišop) ir gynybos ministras Davidas Johnstonas (Deividas Džonstonas) „per NATO susitikimą Velse šios savaitės pabaigoje pasidomės kitų G-20 narių nuomone“.

REKLAMA

„Tai nėra sprendimas, kurį galime priimti vienašališkai“, – A.Robbas sakė radijui ABC apie pasiūlymą atšaukti kvietimą V.Putinui atvykti į G-20 viršūnių susitikimą Brisbane.

„Manau, vis daugiau žmonių pereina prie labai nerimastingo požiūrio dėl jo dalyvavimo, tačiau pamatysime, kas išeis iš tų diskusijų“, – pridūrė jis.

Australijos premjeras Tony Abbottas (Tonis Ebotas) griežtai pasisakė Rusijos atžvilgiu, ypač po to, kai liepą virš rytų Ukrainos teritorijos, kontroliuojamos prorusiškų separatistų, buvo numuštas oro bendrovės „Malaysia Airlines“ lėktuvas ir žuvo visi 298 jame buvę žmonės, įskaitant 38 Australijos piliečius arba gyventojus.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį komerciniam radijui T.Abbottas sakė, kad Rusija žaidė „bjaurius žaidimus“ Ukrainoje, ir vėl apkaltino ją bauginant savo mažesniąją kaimynę.

„Dalyvauja daug karių – Ukrainos reguliariosios kariuomenės kariai, Rusijos reguliariosios kariuomenės kariai, sukarintos grupės abiejose pusėse, – yra artilerijos ugnis, yra tankų judėjimas, yra smūgiai iš oro. Taip, tai – karas“. – sakė jis radijui 2GB.

Australijos opozicinė Leiboristų partija taip pat užsiminė, kad parems žingsnį uždrausti V.Putinui dalyvauti Didžiojo dvidešimtuko (G-20) renginyje Brisbane.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Suprantu, kad G-20 yra tarptautinis renginys, (kad) tai nėra paprastas reikalas tiesiog pasakyti „taip“ arba „ne“ Putinui, – sakė partijos lyderis Billas Shortenas (Bilas Šortenas). – Aš nenoriu susitikti su Putinu.“

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų