REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mažmeninės prekybos tinklas „Rimi Lietuva“, pirmasis savo parduotuvėse pradėjo įrenginėti specialias kasas, skirtas atsiskaitymui tik bankų mokėjimo kortelėmis. Planuojama, kad iki rugsėjo 8 d. tokios kasos atsiras 21 „RIMI Hypermarket“ formato parduotuvėje.

REKLAMA
REKLAMA

Anot „Rimi Lietuva“ operacijų vadovės Irinos Miklienės, įrengti kasas, kuriose galima atsiskaityti tik bankų mokėjimo kortelėmis, buvo nuspręsta siekiant padėti pirkėjams apsipirkti paprasčiau ir greičiau tiek prieš, tiek po euro įvedimo.

REKLAMA

„Šios kasos visų pirma skirtos tų pirkėjų patogumui, kurie dabar atsiskaito kortelėmis, ir po euro įvedimo neplanuoja keisti savo įpročių. Tačiau mažesnės eilės šiose kasose, tikime, paskatins ir kitus mūsų pirkėjus daugiau naudotis bankų kortelėmis“, - sako I. Miklienė.

Tikimasi, kad šios kasos ypač naudingos bus tik įsivedus eurą, kuomet parduotuvėse galios atsiskaitymas dviem valiutomis. Dėl to, anot I. Miklienės, kasose, kuriose nebus vykdomos grynųjų pinigų operacijos, žmonės apsipirkti galės patogiau ir greičiau.

REKLAMA
REKLAMA

„Gyventojai vis labiau įpranta net ir už smulkius pirkinius atsiskaityti mokėjimo kortelėmis. SEB banko statistika rodo, kad per pirmą šių metų pusmetį atsiskaitymų kortele prekybos ir paslaugų vietose skaičius išaugo 12 proc., palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai. Atsiskaitymų kortele skaičius ir ateityje turėtų augti, nes gyventojai vis labiau vertina mokėjimo kortelių naudą: jomis galima saugiau, greičiau ir patogiau atsiskaityti už kasdienius pirkinius. Euro įvedimo ir dviejų valiutų cirkuliacijos laikotarpiu atsiskaityti kortelėmis bus ir daug paprasčiau, nes nereikės skaičiuoti skirtingų grynųjų pinigų,“ – sako Virginijus Doveika, SEB banko prezidento pavaduotojas ir Mažmeninės bankininkystės tarnybos direktorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Specialios kasos RIMI parduotuvėse yra gerai matomos – jos pažymėtos skiriamaisiais ženklais. Kiekvienoje iš jų, kaip ir tradicinėse kasose, pirkėjus aptarnauja kasininkės, skanuojančios prekes. Vienintelis skirtumas – atsiskaitymas šiose kasose priimamas tik bankų mokėjimo kortelėmis.

Šiuo metu specialios kortelių kasos jau yra įrengtos 10 parduotuvių, o iki rugsėjo 8 d. tokios kasos veiks 21 „RIMI Hypermarket“ formato parduotuvėje visoje Lietuvoje.

Kaip teigia „Rimi Lietuva“ operacijų vadovė, neatmetama galimybė kasas, skirtas atsiskaitymui tik bankų mokėjimo kortelėmis, įrengti ir kitų formatų RIMI parduotuvėse – tai priklausys nuo pirkėjų poreikių. Bendrovė „Rimi Lietuva“ šiuo metu valdo 42 prekybos centrus visoje Lietuvoje: 21 „RIMI Supermarket" ir 21 „RIMI Hypermarket“ formato parduotuvę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų