REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva prisidės finansinėmis lėšomis prie kuriamo NATO fondo, kuriuo bus teikiama parama Ukrainos kariuomenei, antradienį pranešė prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėja.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuva planuoja skirti finansinės paramos per minėtus NATO fondus ir skatiname kitas šalis nares paremti Ukrainą visomis įmanomomis priemonėmis“, - Žinių radijui sakė Jovita Neliupšienė.

REKLAMA

Pasak jos, „vykstant Rusijos karinei invazijai“ ir Ukrainai „kovojant už išlikimą“, Lietuva „remia diskusijas“ dėl Vakarų karinės pagalbos Ukrainai.

NATO praeitą savaitę paskelbė kurianti fondą, kuris finansuotų Ukrainos kariuomenės projektus, susijusius su logistika, vadovavimu ir kontrole, kibernetine gynyba ir parama kariniam personalui, įskaitant sužeistuosius. Buvo skelbta, kad fondą gali sudaryti apie 12 milijonų eurų.

JAV ir didžiosios Vakarų Europos valstybės reiškia politinę paramą Ukrainai, tačiau teigia neketinančios imtis karinių veiksmų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų