REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kova dėl vietos automobiliui pasiekė policiją

Iškvietimai priskiriami C kategorijai, tai yra į juos pareigūnai privalo sureaguoti per valandą

Žydrūnė JANKAUSKIENĖ

Gyvename ne didmiestyje ir ne kurortiniame mieste, kuriame dėl vietos automobiliams nuolat tenka kovoti. Tačiau automobiliams darosi ankšta ir Tauragėje. Antradienio popietę telefono skambutis pakvietė į Respublikos gatvę – skambinusi moteris žadėjo intriguojančią temą.

Susitiko du „ožiai“

Prie Respublikos gatvės 7 namo lyg ožiai ant tiltelio ragus įrėmę stovėjo BMW ir „Chrysler“ automobiliai. Abu spraudėsi į tą pačią vietą, o šiems netilpus vairuotojai ėmė santykius aiškintis gatvėje. Redakcijai skambinusi „Chrysler“ automobilio vairuotoja tikino, kad BMW vairuotojas įžūliai prieš jos nosį užkišo automobilį į laisvą vietą. Moteris neslėpė susierzinimo, kad kelių eismo taisyklės palankios tiems, kas vairuoja prašmatnesnę mašiną. Ginčo spręsti iškviesti policijos patruliai paaiškino moteriškei, kad ne BMW vairuotojas, o moteris užstojo įvažiavimą į kiemą. Pakalbintas BMW vairuotojas ir šalia jo sėdinti moteris tikino, kad ne jie, o moteris su „Chrysler“ elgiasi neadekvačiai. Paklaustas, ar jam kaip vyrui nederėtų užleisti moteriai vietos, vyriškis piktokai atrėžė, kad to daryti nė nesiruošia. Įsiutusi vairuotoja nuvyko į policiją ir parašė pareiškimą dėl, jos manymu, chamiško BMW vairuotojo poelgio. Moteris jautėsi ne tik įžeista, bet ir iškoneveikta.

Tauragėje vairuotojai – nekultūringi

– Parašiau viską, kaip buvo. Kaip, atvažiavusi į Respublikos gatvę iš Bažnyčių, bandžiau pasistatyti automobilį, kaip priešais atlėkęs BMW statmenai įbedė „nosį“ ir dar dusyk pajudėjo į priekį, leisdamas suprasti, kad ši vieta yra skirta jam. Parašiau ir tai, kaip atvykęs pareigūnas šioje situacijoje apkaltino mane: sakė, kad esu neteisi, nes savo automobiliu užtvėriau įvažiavimą į daugiabučio kiemą. Pareigūnas sakė apkaltinsiąs mane, jog melagingai iškviečiau policiją, – kalbėjo vairuotoja.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris sakė Lietuvoje esanti tik viešnia. Nors Tauragėje gimė ir augo, šiuo metu svečiuojasi Kelmėje, o nuolatinė jos gyvenamoji vieta – Jungtinės Amerikos Valstijos.

REKLAMA

– Gyvenu ten jau 17 metų, dirbu vilkiko vairuotoja. Tad automobiliu esu išmaišiusi ne tik visą Lietuvą, bet ir Ameriką. Yra buvę ir dabar pasitaiko įvairių situacijų kelyje. Tačiau tokio įžūlaus elgesio, kokiu mane pasitiko BMW vairuotojas Tauragėje, nebuvau mačiusi. Jūsų mieste pastebėjau ir daugiau keistai vairuojančiųjų. Pavyzdžiui, jaunimas labai mėgsta greitį. Gal Lietuvoje leidžiama automobilių greitį bandyti mieste? – stebėjosi moteris.

Pasak jos, Tauragėje stebina ir mašinų prigrūstos degalinės. Juk tai ne automobilių stovėjimo aikštelės.

REKLAMA
REKLAMA

– Net baugu prie kurio vairuotojo prieiti ir paprašyti, kad mašiną patrauktų. Visur visokių žmonių pasitaiko, bet Tauragė yra Tauragė. Tokia jau šio miesto vairuotojų kultūra. Keista, kad ją palaiko ir policijos pareigūnai. Iš to, ką čia patyriau, darau išvadą: Lietuvoje kuo geresnė mašina, tuo jos vairuotojui įstatymai palankesni. Amerikoje to nėra: ir žmonės įstatymo bei tvarkos laikosi, ir policija situaciją sugeba įvertinti kritiškai, – negailėjo kritikos moteris.

Pareigūnų neužsirūstino

Tauragės apskrities vyriausiajame policijos komisariato įvykių suvestinėje vairuotojų konfliktas Respublikos gatvėje neužfiksuotas. Tačiau Editos A. pareiškimas gautas ir užregistruotas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Pareiškimas gautas, bet ko pareiškėja prašo, taip ir lieka neaišku. Pareiškime tiesiog aprašoma situacija. Bet kokiu atveju į jos pareiškimą atsakysime, – garantavo policijos atstovė Gintarė Paulauskienė.

Atsakymas bus siunčiamas pareiškėjos nurodytu adresu Kelmėje. Administracine tvarka vairuotojos ir pareiškėjos policija bausti neketina.

– Jeigu pareigūnai būtų matę, kad tikslinga tai padaryti, administracinio teisės pažeidimo protokolai būtų buvę surašyti įvykio vietoje. Pareigūnai, manau, tiesiog įspėjo, kad kitąkart policijos dėl menko konflikto netrukdytų. Jokio incidento juk nebuvo: nei avarijos, nei įvykio, nei konflikto, – policijos poziciją paaiškino G.Paulauskienė.

REKLAMA

Policijos darbo kasdienybė

G.Paulauskienė paaiškino, kad tokios situacijos mūsų miesto gatvėse ar rajono keliuose – kasdienybė.

– Pasitaiko, kad vairuotojai, neišsiaiškinę situacijos tarpusavyje (kuris iš jų yra kaltesnis, kuris turėtų nusileisti), ginčui išspręsti kviečia policiją. Tokie iškvietimai priskiriami C kategorijai, tai yra į juos pareigūnai privalo sureaguoti per valandą. Tad būna, kad arčiausiai esantis arba atsilaisvinęs ekipažas į konflikto vietą nuvyksta ne per 10–15 minučių, o per pusvalandį ar dar ilgiau. Įsikarščiavę vairuotojai labai dažnai įtūžio nevengia išlieti ir ant, jų manymu, vėluojančio policijos ekipažo. Todėl būna, kad paprasčiausią ginčą tarpusavyje lengvai patys galėję išspręsti vairuotojai, ant savo galvos prisišaukia bėdos. Atvykus pareigūnams, pasitaiko, būna surašomas ir ne vienas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Labai dažnai nutinka ir taip, kad prasižengėliu būna įvardijamas tas vairuotojas, kuris kėlė daugiau triukšmo ir jautėsi esąs teisus. Tokių situacijų pareigūnų darbe yra kiekvieną dieną. Tokia policininko darbo kasdienybė, – aiškino policijos komisariato atstovė.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų