REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Druskininkuose dar šį mėnesį turėtų atsirasi milžiniška „like“ skulptūra, kurią kurortas gaus, nes sulaukė daugiausia balsų socialiniuose tinkluose.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybės Investicijų ir turto valdymo skyriaus vedėjas Algirdas Svirskas BNS sakė, kad Druskininkų sniego areną papuoš reklaminis ženklas su užrašais „Druskininkai“ ir „like“, tai kainuos beveik 230 tūkst. litų.

REKLAMA

Kaip BNS informavo Turizmo departamentas, skulptūra bus įrengta Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis.

Be Druskininkų į šį ženklą taip pat pretendavo Vilnius, Kaunas ir Palanga. Iš ženklą įrengsiančios įmonės „Sentios“, su kuria pasirašyta sutartis, reikalaujama užtikrinti trejų metų garantiją ženklo medžiagoms ir konstrukcijai.

Druskininkuose taip pat netrukus bus baigtas kitas didelis projektas - sausį Druskininkuose už beveik 13 mln. planuojama užbaigti daugiau nei kilometro ilgio keltuvų trasą.

REKLAMA
REKLAMA

Keltuvų trasą, kuri drieksis nuo Druskininkų vandens parko iki sniego arenos, lietuvių bendrovė „Eltel Networks“ pagal sutartį turėtų užbaigti kitų metų pradžioje.

„Keltuvo trasa bus nuo vandens parko iki pats slidinėjimo arenos, apie 1200 metrų ilgio, bus keturios gondolos. Vienu metu galės keltis apie 20 žmonių. Norime, kad žmonės po Druskininkus nevažinėtų automobiliais, juos paliktų, o naudotųsi elektra varomu keltuvu“, - sakė A.Svirskas.

Anot jo, šiam projektui iš Aplinkos ministerijos klimato kaitos programos skirta kiek daugiau nei 6 mln. litų, savivaldybė prisidėjo 6,8 mln. litų, tačiau vėliau bus susigrąžinta apie 2 mln. litų Pridėtinės vertės mokesčio.

Kaip anksčiau skelbė delfi.lt, lėšų skyrima šiam projektui prieš pat baigdamas kadenciją patvirtino buvusios Vyriausybės aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas - jo sprendimą kritikavęs naujos Vyriausybės ministras Valentinas Mazuronis teigia radęs šį projektą jau pradėtą, tad nenorėjo stabdyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų