REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dvidešimtmetį žyminčių „Sostinės dienų“ renginius rugsėjo 5-7 dienomis tradiciškai vainikuos didieji festivalio koncertai. Katedros aikštėje griaudės įdomiausių ir populiariausių užsienio bei Lietuvos muzikos atlikėjų pasirodymai. Rugsėjo 6 dieną čia išvysime žaibiškai išpopuliarėjusią grupę iš Kopenhagos „WhoMadeWho“.

Dvidešimtmetį žyminčių „Sostinės dienų“ renginius rugsėjo 5-7 dienomis tradiciškai vainikuos didieji festivalio koncertai. Katedros aikštėje griaudės įdomiausių ir populiariausių užsienio bei Lietuvos muzikos atlikėjų pasirodymai. Rugsėjo 6 dieną čia išvysime žaibiškai išpopuliarėjusią grupę iš Kopenhagos „WhoMadeWho“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„WhoMadeWho“ yra Danijos indie roko muzikos trijulė. Barzdotas gitaristas Jeppe Kjellberg ilgus metus buvo Niujorko eksperimentinio džiazo ir roko scenos banginis. Bosinės gitaros ir falceto savininko Tomas Høffding šaknys slypi skandinavų Garage Rock lopšyje, tačiau jį visad traukė disko muzika. Tuo tarpu Tomas Barfod, dar žinomas kaip Tomboy, yra ne tik puikus perkusnininkas, bet ir karščiausių bei pažangiausių Electro/House muzikos ženklų Turbo, Kitsune ir Get Physical prodiuseris.

REKLAMA

Pirmasis grupės „WhoMadeWho“ to paties pavadinimo albumas, išleistas 2005 metais, stipriai aplenkė laiką. Vyrukai suplakė svaigų muzikinį kokteilį iš 70ųjų disko, folko, psichoroko, pagardino jį falcetu ir pagimdė unikalų stilių. Netruko laukti, kol trečiasis albumas „Plot“, pasirodęs 2009 pavasarį, sukėlė visuotinę euforiją. Danų muzikos „princai“ papuošė garsiausių pasaulio žurnalų viršelius, koncertiniuose turuose grojo su tokiais banginiais kaip „Daft Punk“, „LCD Soundsystem“, „Franz Ferdinand“ ir daugeliu kitų garsenybių.

REKLAMA
REKLAMA

Naujas grupės albumas „Dreams” pasirodė šių metų kovą ir yra vadinamas grupės „WhoMadeWho“ nauju gyvavimo skyriumi. Akivaizdu, kad populiariausias Kopenhagos elektro-pop trio atsisako ramybės ir grįžta į sceną su nauja energija ir skambesiu, kuriame vyrauja gitaros skambesys ir funky ritmai. Kritikai jį vadina protingu retro-pop. O dar neseniai tie patys muzikos kritikai klausė, kas nutiktų, jei „WhoMadeWho“ surimtėtų? Tuo metu grupės bagaže buvo vos vienas albumas ir iš dangaus nukritusi paskutinės minutės galimybė „Benacassim“ festivalyje pakeisti vėluojančius „Klaxons“. Tuomet skeletų kostiumais pasipuošę „WhoMadeWho“ scenoje šaukė: „Mes „Klaxons“ iš Danijos“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiandien jiems užtenka būti savimi, o naujausias albumas liudija ne tik tai, kad vaikinai suaugo ir surimtėjo, bet ir tai, kad „Dreams“ yra vienas geriausių visų laikų indie-šokių muzikos albumų. Jame persipina išradingas instrumentalas ir gyvybingos melodijos.

Pasak pačių „WhoMadeWho“, jie visada buvo smalsūs nuotykių mėgėjai, todėl muzikavimo pradžioje jiems užteko projekto, su kuriuo galėjo daug koncertuoti ir smagintis klubuose. Taigi, „WhoMadeWho“ nužengė tiesiai iš šokių aikštelės, ir tai yra būtent ta kertinė energija, kuri visuomet lydės grupės muziką. Tačiau naujame albume daugiau šilumos ir meilės, mažiau agresyvaus skambesio. Tai nemenkina jo „seksualumo“, o lyriška daina „Hiding In Darkness“ išduoda grupės skandinaviškas šaknis ir dvelkia ilgai neigta melancholija. Dainą įkvėpė to meto nuojautos ir kelionė į „Berghain“ – legendinį Berlyno techno klubą.

REKLAMA

Su nauja koncertine programa „WhoMadeWho“ aplankė daugybę šalių, vasario 21 d. su italų daininke Arisa kompozitoriaus ir režisieriaus Franco Battiato garbei atliko legendinę dainą „Cuccurucucu” garsiajame Sanremo festivalyje bei koncertavo “Mad in Belgrade” Serbijoje, “Way back when”, “Phono-pop”, “Melt!” Vokietijoje, ir, žinoma, „Roskilde“ bei kituose didžiuosiuose Danijos festivaliuose.

Paprašyti palyginti grupę su automobilio marke, „WhoMadeWho“ nariai save priskyrė „Rolls Royce“ arba nedideliam aukščiausios kokybės limuzinui. Pretenzinga? Bet klasiška. „Who Made Who“ ruošia įspūdingą pasirodymą Vilniaus publikai.

REKLAMA

Prieš danų muzikantus šeštadienį Katedros aikštėje pasirodys sparčiai kylanti lietuvių grupė „Colours of Bubbles“, susikūrusi prieš šešerius metus Šiauliuose. Sumaniai derindami šviežią rokenrolą, lengvą country ir šiuolaikinį indie, jie jau sugrojo per 250 koncertų festivaliuose, klubuose ir koncertų arenose. Grupės biografiją papildė pasirodymai didžiausiame Baltijos šalyse muzikos ir meno festivalyje „Positivus“, o taip pat „SummerSound“, „Fonofest“ bei „Piladzis“ Latvijoje, „Patarei“ Estijoje, „Tamsta Muzika“, „Galapagai“ ir „Karklė“ Lietuvoje.

Visi „Sostinės dienų“ koncertai nemokami.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų