REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pirmadienį pareiškė, kad bet kokios naujos Europos Sąjungos (ES) arba JAV sankcijos priverstų Maskvą ginti savo ekonomiką, piliečius ir verslo įmones.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, jeigu būtų paskelbtos naujos sankcijos dėl krizės Ukrainoje, „mes visų pirma pradėtume nuo savų interesų – gintume savo ekonomiką, socialinę sferą, savo verslo įmones ir tuo pačiu darytume išvadas iš mūsų partnerių veiksmų“.

REKLAMA

S.Lavrovas nesureikšmino Rusijos pašalinimo iš Didžiojo aštuoneto (G-8), kai Maskva kovą aneksavo Ukrainai priklausantį Krymą, sakydamas, jog tas forumas prarado didelę dalį savo reikšmės, kai buvo įkurtas Didysis dvidešimtukas (G-20).

Rusijos diplomatijos vadovas taip pat sakė įžvelgiantis didelę „sankcijų inerciją“ pastaruosiuose ES viršūnių susitikimo sprendimuose.

„Vakar priimti Europos Tarybos sprendimai rodo, kad sankcijų inercija tebėra labai labai stipri“, – pažymėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA

Maskva ragina Vakarų šalis plėtoti dialogą dėl padėties Ukrainoje, o ne skelbti didelio masto sankcijas, sakė S.Lavrovas.

„Susėskime ir kalbėkimės, užuot grasinę sankcijomis ir atkakliai laikėsi visiškai nerealių reikalavimų, kad sukilėliai atiduotų ginklus bei leistųsi sunaikinami – nes visas (Ukrainos prezidentas) Petro Porošenkos planas susiveda būtent į tai“, – pareiškė jis.

„Turime diskutuoti su savo partneriais, dėl ko mes nesutariame. Ir tikimės, kad jie su mumis elgsis lygiai taip pat, o ne tiesiog choru kaltins mus visomis mirtinomis nuodėmėmis“, – sakė ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per šeštadienį Briuselyje prasidėjusį ES viršūnių susitikimą buvo susitarta skelbti naujas sankcijas Rusijai, jeigu toliau bus eskaluojamas konfliktas rytų Ukrainoje.

Tokios priemonės gali būti taikomos Rusijos finansų ir energetikos sektoriams, o konkrečius pasiūlymus Bendrija planuoja suformuluoti per savaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų