REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė BAIP pranešė įdiegusi atskirą aukšto patikimumo duomenų centrą Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorei AB „Litgrid“. Naujasis duomenų centras, kuris buvo įdiegtas atsižvelgiant į ES direktyvos reikalavimus, bus naudojamas duomenų saugojimui ir perdavimui. Projekto vertė – 698 tūkst. Lt (su PVM), skelbia bendrovės atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

Europos Parlamento ir Tarybos Direktyva 2009/72/EB, kurios nuostatos yra perkeltos į Elektros energetikos įstatymą, reikalauja, kad elektros energijos perdavimo veikla būtų atskirta nuo skirstymo, tiekimo ir gamybos bei šių veiklų komercinių interesų. Iki šiol AB „Litgrid“ naudojosi energetikos įmonėms IT ir telekomunikacijų paslaugas teikiančio Technologijų ir inovacijų centro (TIC) paslaugomis, tačiau pagal šią direktyvą turėjo infrastruktūrą atskirti. Naujai infrastruktūrai įdiegti buvo paskelbtas viešasis pirkimo konkursas, sakoma BAIP pranešime.

REKLAMA

Duomenų centro įrangos pirkimo ir įdiegimo konkursą laimėjo BAIP. Kritinės IT infrastruktūros bendrovė klientui pasiūlė duomenų centro sprendimą už geriausią kainą, įdiegė ir sukonfigūravo naujos kartos IBM ir „Cisco“ sprendimus.

„Klientas įrangą įsigijo tarnybinių stočių virtualizacijos platformos diegimui, prie kurios reikėjo prijungti ir jau esančios infrastruktūros elementus, todėl rinkosi sprendimą, kuris būtų ne tik patikimas, bet ir lankstus – naujausią tinklo technologiją FCoE (Fibre Channel over Ethernet). Džiaugiamės galėję prisidėti prie itin šiuolaikiško projekto“, – sako BAIP generalinis direktorius Gytis Umantas.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų bendrovė valdo elektros energijos srautus visoje šalyje, todėl skiriame daug pastangų saugiam ir nepertraukiamam IT sistemų darbui užtikrinti. Pasirinkome technologiją, kuri ne tik garantuoja aukštą saugumo lygį, bet ir leidžia kaštų prasme efektyviai sujungti skirtingų protokolų pagrindu veikiančias sistemas“, - teigė Valdas Merčaitis, „Litgrid“ informacinių technologijų ir telekomunikacijų centro vadovas.

BAIP bendrovei „Litgrid“ taip pat teikia kompiuterinių darbo vietų priežiūros paslaugas ir aptarnauja daugiau nei du šimtus vartotojų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų