REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Zina Paškevičienė, LRT Televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt  

Panevėžys – Lietuvos kultūros sostinė, tačiau miesto valdžia Lietuvoje ir užsienyje žinomo tautodailininko panevėžiečio Vytauto Ulevičiaus miestui dovanotus kūrinius laiko po devyniais užraktais.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš devynerius metus žinomas skulptorius panevėžietis Vytautas Ulevičius dovanojo miestui 42 darbus. Iki šiol jie eksponuojami Civilinės metrikacijos skyriuje, tačiau užrakinti. Norint juos apžiūrėti reikia kreiptis į skyriaus vedėją rakto, bet tik darbo valandomis ir dienomis.

REKLAMA

Tautodailininko duktė Audronė Želvienė sako, kad panevėžiečiai ir miesto svečiai neturi galimybės pamatyti ekspozicijos, todėl tėvas svarsto dovaną atsiimti.

„Gal nedėkingos patalpos, nes Metrikacijos biure kiekvienas darbuotojas dirba savo darbą, o šituos darbus reikia saugoti, todėl jie būna užrakinti. [Tėvas] sako, kad gal netiktų atsiimti darbus, bet jis ketina netgi ir taip padaryti“, – teigia A. Želvienė.

Šiuo metu Kėdainių rajone gyvenantis menininkas turi savo muziejų. Daug kas stebisi, kad miesto valdžia nevertina dovanos ir nesuranda jai vietos muziejuose ar galerijose. Be to, darbai netinkamai eksponuojami.

REKLAMA
REKLAMA

„Apšvietimas turėtų būti toliau, atitrauktas nuo sienos, kad apšviestų skulptūrą iš priekio“, – tvirtina V. Ulevičiaus sūnaus Rimanto Ulevičiaus paramos ir labdaros fondo valdybos pirmininkas Mindaugas Karalius.

Iš buvusios valdžios, priėmusios dovaną, Panevėžio savivaldybėje dirba tik Kultūros ir meno skyriaus vedėja Loreta Krasauskienė. Pasak jos, skulptūros įvertintos 600 tūkst. litų, todėl saugomos.

„Ateina kartas nuo karto žmonės, kuriems įdomu. Yra buvę, kad atvažiuoja iš kito miesto ir iš turizmo centro sužino, kad yra tokia ekspozicija. Jiems yra atrakinama ir gali pasižiūrėti“, – sako L. Krasauskienė.

Vedėjos teigimu, kitos vietos V. Ulevičiaus darbams, kurie stovi net Romoje, mieste nėra. Tačiau kyla abejonių, ar tikrai, kai Lietuvos kultūros sostinėje surandama vietos pristatyti kitų šalių kultūrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų