REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jolanta Grubliauskaitė

Antradienį apie 11 valandą, kelio Šiauliai-Palanga 62-ajame kilometre, ties įvažiavimu į Birikų kaimą, po 2008-ųjų metų laidos automobilio „Mercedes-Benz“ smūgio į traktoriaus priekabą, policijos pareigūnams teko įminti ne vieną mįslę.

REKLAMA
REKLAMA

Prisėdo ant žolės ir dingo

Eismo įvykio metu „Mecedes-Benz“ automobilį vairavusi 43-ejų metų šiaulietė L. K. neįsitikino, kad priekyje ta pačia kryptimi važiuojantis traktorius sukasi į kairę ir, bandydama jį aplenkti, atsitrenkė į jo tempiamą priekabą, kuria buvo vežami burokai. Nors iš priekabos pabirusios daržovės kelią nudažė raudona spalva, laimei, eismo įvykio metu žmonės nenukentėjo.

REKLAMA

Kai į įvykio vietą atvyko pareigūnai, traktoriaus vairuotojas, 52-ejų metų Telšių rajono Degaičių kaimo gyventojas A. J., nurodė, jog avariją sukėlusi moteris nenukentėjo, ji prisėdo ant žolės pakelėje. Tačiau visų nuostabai nurodytoje vietoje moters nebebuvo – sukėlusi eismo įvykį ir palikusi apgadintą transporto priemonę ji pasišalino. Operatyviai sureagavę į susidariusią situaciją, moters ieškoti leidosi netoliese patruliavę pareigūnai. Po daugiau nei valandą trukusių paieškos veiksmų, pareigūnai įtarimą sukėlusią basą pilietę pastebėjo maždaug už kilometro nuo įvykusios avarijos – ties Eigirdžių kaimu esančioje autobusų stotelėje. Moterį apklausus, pareigūnų įtarimai pasitvirtino – sulaikyta akivaizdžiai neblaivi avarijos kaltininkė.

REKLAMA
REKLAMA

Alkoholis – išgąsčiui nuraminti

Iš eismo įvykio pasišalinusią pilietę pristačius į komisariatą paaiškėjo, kad moteris ne tik neblaivi (nustatytas 1,30 promilių girtumas), bet ir praradusi teisę vairuoti transporto priemones. Be to ji pareigūnams nepateikė automobilio techninės apžiūros dokumentų bei privalomojo civilinės atsakomybės draudimo. Teisę vairuoti dviem metams pilietė prarado 2012-ųjų spalio mėnesį sukėlusi eismo įvykį ir, kaip ji teigė, iškart po jo, nespėjus pareigūnams nustatyti blaivumo, vartojusi alkoholinius gėrimus. Tokią pat pilietės L. K. versiją pareigūnams teko išklausyti ir šįkart. Pasak avarijos kaltininkės, ji į traktoriaus priekabą atsitrenkė būdama blaivi, o alkoholio vartojo po eismo įvykio – patirtam išgąsčiui numalšinti. Tačiau toks pasakojimas moters nuo atsakomybės neatleis. Kelių eismo taisyklių 233 punkte nurodyta, jog su eismo įvykiu susiję eismo dalyviai iškart po eismo įvykio privalo nevartoti psichiką veikiančių medžiagų (alkoholio, narkotinių priemonių, psichotropinių ir kitų svaigiųjų medžiagų), kol bus patikrintas blaivumas ar apsvaigimas arba atsisakyta tai atlikti.

Po šios, eismo įvykiu pasibaigusios kelionės, iš šiaulietės L. K. bus konfiskuotas automobilis, o administracinė bauda sieks nuo 4000 iki 5000 litų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų