REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienio pavakarę triukšmingai prasidėjo „Šiaulių naktų 2014“ invazija į didžiausią Šiaurės Lietuvos miestą. Pirmieji „Šiaulių naktų 2014“ respublikos atidarymą skelbė baikeriai, galingais motociklais įvažiavę tiesiai į miesto pėsčiųjų bulvarą, o lygiai 19 val. pažeme praskrido ir karinių oro pajėgų lėktuvas.

Penktadienio pavakarę triukšmingai prasidėjo „Šiaulių naktų 2014“ invazija į didžiausią Šiaurės Lietuvos miestą. Pirmieji „Šiaulių naktų 2014“ respublikos atidarymą skelbė baikeriai, galingais motociklais įvažiavę tiesiai į miesto pėsčiųjų bulvarą, o lygiai 19 val. pažeme praskrido ir karinių oro pajėgų lėktuvas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žiūrovų antplūdis

Renginys sulaukė tokio žiūrovų antplūdžio, kokio galėtų tikėtis tik didžiausių Europos miestų festivaliai. Kai kurie renginiai sulaukė tokio žiūrovų dėmesio, kad centrinėje miesto gatvėje susidarė nemažos spūstys. „Absoliutus anšlagas. Mums šiandien gali pavydėti ir milijoninių miestų renginių organizatoriai. Pažiūrėkit, bulvare vaikšto tiek žmonių, kiek negyvena visuose Šiauliuose!“ – sako viena iš festivalio organizatorių Saulė Žukauskaitė.

REKLAMA

Užplūdę šventę miestiečiai ir miesto svečiai skubėjo įsigyti „Šiaulių naktų 2014“ respublikos pasus. Už simbolinį mokestį kiekvienas galėjo tapti pilnateisiu respublikos piliečiu ir garbingai įžengti į šventės teritoriją. Gera žinia dar nespėjusiems įsigyti šio svarbaus dokumento – tai galima padaryti antrąją naktį.

Šventė mažiems ir dideliems

„Šiaulių naktų 2014“ respublika yra suskirstyta į šešis rajonus, kuriuose vyko įvairiausi renginiai subalansuoti visokiausių požiūrių ir poreikių asmenims. Kantri muzikos mėgėjai galėjo atvykti į šventinį koncertą ir pasveikinti legendinę Šiaulių grupę „Jonis“ 30 metų jubiliejaus proga. Pagrindinėje „Šiaulių naktų 2014“ scenoje prie P. Višinskio paminklo visą vakarą netilo džiazo garsai. Muzikinių pasirodymų gausa nenusileido ir taip vadinama Pasienio scena.

REKLAMA
REKLAMA

Norintys pramankštinti kūną ir protą galėjo žaisti milžiniškais šachmatais ar dalyvauti pilvo preso varžybose. Meniškas sielas traukė Naisių teatro spektaklis „Beprotiškai fantastiškos Vytauto Kernagio dainos“, iki vėlyvaus vakaro atviri miesto muziejai, galerijos, pristačiusios savo koncertines programas. Vilniaus universiteto kinetinis teatras traukė akį 3D projekcijomis ant miesto sienų bei spektakliu. Spaustuvė „Brukne.com“ kvietė sudalyvauti linksmoje fotosesijoje, kurios metu kiekvienas turėjo unikalią galimybę apsivilkęs chalatu atsigulti į lovą pačiame miesto centre.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaikus viliote viliojo saldumynų miestelis, aviamodeliuotojų lėktuvėliai, nuotoliniu būdu valdomų automobilių varžybos. Meninio ugdymo vaikų darželis „Mažylis“ kvietė kasdienybę papuoši pasakomis ir nuspalvinti pėsčiųjų bulvarą.

Lietuvai skaičiuojant paskutinius mėnesius iki euro įvedimo, buvo surengta atsisveikinimo su litais akcija, kurios metu visi miesto svečiai kūrė skulptūrą iš centų. Ir visa tai tik maža dalis pirmąjį „Šiaulių naktų2014“ vakarą vykusių atrakcijų. Antrąją naktį jų žadama dar daugiau.

REKLAMA

Duoklė sportui

Pirmasis „Šiaulių naktų 2014“ vakaras praėjo su trenksmu, tačiau organizatoriai kviečia neliūdėti ir atvykti į šventę šeštadienį. Pirmoji naktis pasižymėjo menais, tuo tarpu antrąjį šventės vakarą žadama itin daug sportinių užsiėmimų.

Amfiteatre bus rodoma tiesioginė krepšinio varžybų Lietuva – Meksika transliacija, o iš karto po jos prasidės didžiausias protų mūšis mieste. Antano Sireikos krepšinio akademija rengia akciją „pataikyk į krepšį“, kurioje taikliausi dalyviai bus apdovanoti specialiais prizais. „S-sportas“ kviečia į 5 km bėgimą, kuriame gali dalyvauti visi norintys. Akis trauks, o gal vilios ir išbandyti, aikido, regbio, BMX ir riedlentininkų šou. Pasirodymą rengia KASP Prisikėlimo apygardos 6-osios rinktinės kariai. Iš Vilniaus atvykęs šamanas kvies drąsiausius šventės dalyvius pereiti per karštas žarijas arba stiklus.

REKLAMA

Kaip ir praėjusį vakarą vyks daugybė koncertų, degustacijų, gatvės pasirodymų. „Mūsų visų laukia dar ir antra naktis. Jis bus galingesnė nei šiandien. Visko bus dar daugiau. Ir, žinoma, vakarą vainikuos visų laukiamas saldainių fabriko „Rūta“ šokoladinės bombos sprogimas“ – teigia viena iš festivalio organizatorių Diana Kuprytė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų