REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė jau šiandien vakare pradės kovas pasaulio čempionate Ispanijoje. Atlanto vandenyno skalaujamos Gran Kanarijos saloje jų laukia pirmasis varžovas – Meksikos komanda.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė jau šiandien vakare pradės kovas pasaulio čempionate Ispanijoje. Atlanto vandenyno skalaujamos Gran Kanarijos saloje jų laukia pirmasis varžovas – Meksikos komanda.

REKLAMA

FIBA reitingas: 24

Paskutinį kartą pasaulio čempionate žaidė: 1974 metais (5 pergalės, 2 pralaimėjimai, 9 vieta).

Geriausias rezultatas pasaulio čempionate: 8 vieta (1967 metai).

Pasaulio čempionato kvalifikacija: 2013 metų Amerikos žemyno čempionai (8 pergalės, 2 pralaimėjimai)

Meksikos rinktinė į planetos pirmenybes Ispanijoje grįžta po 40 metų. Sergio Valdeolmillos treniruojami meksikiečiai turės įdėti nemažai pastangų, kad patektų tarp 16 geriausių pasaulio komandų.

Nugalėję 2013 metų Amerikos čempionate ir patekę į planetos pirmenybes šalyje buvo surengta itin didelė šventė. Daugelis rinktinės sirgalių net nesitikėjo tokio rezultato. Meksikiečiai įveikė ir Luiso Scolos vedamą Argentinos komandą, kuri 2010 metų pasaulio čempionato ketvirtfinalyje pralaimėjo Lietuvos rinktinei. Tiesa, prie komandos tuo metu nebuvo prisijungęs Carlosas Delfino ir Manu Ginobilli, tačiau krepšininkai nusprendė nevykti ir į Ispaniją.

REKLAMA
REKLAMA

Naudingiausiu turnyro žaidėju buvo pripažintas meksikietis Gustavo Ayonas.

Žaidėjas jau žino, ko tikėtis Ispanijoje, nes prieš išvykdamas į pajėgiausią krepšinio lygą – NBA, trejus metus rungtyniavo būtent joje. Praėjusią vasarą aukštaūgis Amerikos čempionate pelnydavo po 17,5 taško, atkovodavo po 9,2 kamuolio, atlikdavo po 2,1 rezultatyvaus perdavimo, taip pat vidutiniškai blokuodavo po 1,4 varžovo metimo.

REKLAMA

Pusfinalyje prieš Argentiną 2.06 cm. krepšininkas buvo nesustabdomas – pelnė 24 taškus ir atkovojo 12 kamuolių. Finale prieš Puerto Riką – įmetė 20 taškų ir atkovojo 16 taškų.

Dar vienas Meksikos ginklas – Jorge Gutierrezas. Tai – ketvirtasis meksikietis debiutavęs šalies istorijoje NBA lygoje. 1.91 cm. žaidėjas puikus asistentas Gustavo Ayonui.

Paulas Stollas, Romanas Martinezas, Paco Cruzas ir Adamas Parada – taip pat turėtų atlikti svarbias roles šalies rinktinėje, jeigu nori patekti į kitą pasaulio čempionato etapą.

Vyriausiasis komandos treneris ispanas S. Valdeolmillos pabrėžė, kad svarbiausia pirmenybėse bus gynyba ir kova dėl atšokusių kamuolių, kurie ir gali jiems garantuoti sėkmę. Pagrindiniais varžovais dėl patekimo tarp 16 geriausių ekipų Meksika laiko 2013 metų Afrikos čempionus Angolą ir Azijos čempionus – Pietų Korėją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų