REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo 6-ąją Vilniuje prasideda tradicinis, jau tryliktą rudenį Lietuvos žurnalistų autoklubo rengiamas „Geriausiojo Lietuvos vairuotojo 2014“ konkursas, sulaukęs pirmųjų paraiškų. Tarp būsimųjų varžovų ir būrys naujokų, ir jau ne kartą dalyvavusių šiuose renginiuose, ir net laimėjusių trokštamą titulą. Tačiau nemažai ir dar abejojančių ar verta pasinerti į varžytuvių azartą, ar paskui nebus gėda prieš draugus?

REKLAMA
REKLAMA

„Verta ir net būtina, nes kiekvienam vairuotojui svarbu nuolat tobulėti, - sako vienuoliktą kartą jėgas konkurse bandysiantis „Geriausiu Lietuvos vairuotoju 2010“ nominuotas BTA draudimo bendrovės klientų aptarnavimo ir vadybos departamento direktorius Kęstutis Taškūnas.

REKLAMA

Jis iš tiesų puikus vairuotojas, nuolatinis tarptautinių Press ralių ir kitų lenktynių dalyvis, dažniausiai laimintis svečių įskaitą. Nepaisant sukaupto didelio patyrimo Kęstutis teigia jaučiąs būtinybę tobulintis ir tobulėti, o tokie konkursai – geriausia tam paskata bei priemonė.

„Šį konkursą labai vertinu, todėl rekomenduočiau jame dalyvauti ir atnaujinti savo žinias bei pasitikrinti praktinius sugebėjimus visiems, kasdieną sėdantiems prie vairo, - tvirtina K. Taškūnas. - Juolab, kad eismo taisyklės bei jų interpretacija, o ir eismo organizavimas, kaip ir pats gyvenimas, nuolat keičiasi. Todėl net ir nesirengiant tokiems konkursams būtina pasklaidyti kelių eismo taisykles, daugiau domėtis vairavimo kultūra, būti atidesniems ir paslaugesniems vieni kitiems kelyje“.

REKLAMA
REKLAMA

LNK žinių vedėja Živilė Vaškytė apgailestauja, kad konkursas vyks rugsėjį, kai ji su šeima atostogaus. Tačiau Živilė irgi yra išbandžiusi jėgas geriausiojo vairuotojo paieškose ir renginiu nenusivylė. Priešingai, konkursą ji labai rekomenduoja moterims, kurių prie vairo pastebimai daugėja.

„Juk dažniausiai gaunam vairuotojo pažymėjimą, ir kasdieniai rūpesčiai darbais, vaikais, namais ir dar bala žino kuo priverčia mus užmiršti nedidelės apimties knygutę su kelių eismo taisyklėmis, - sako TV žvaigždė. – O tokie konkursai priverčia. Ir ne tik atnaujinti teorines žinias, bet ir pagilinti praktinius įgūdžius, kurių niekad ir niekam nebus per daug. Tad dvejoti konkursų nauda net neverta.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Živilė teigia, jog dalyvaudama geriausiojo vairuotojo konkurse bene didžiausią pasitenkinimą ji pajutusi atlikdama praktines užduotis kaip suteikti pirmąją neatidėliotiną medicininę pagalbą, naujausio modelio automobilyje ieškodama saugos pagalvių, o elektromobilyje - lizdo kištukui iš pastovios srovės šaltinio.

O ar ne per sunkūs teoriniai klausimai, kuriuos tenka gvildenti konkurso dalyviams ir kurie galbūt kažkam numuša entuziazmą?

„Ne, tikrai nieko super sunkaus čia nėra. Tai eilinės užduotys, kurias privalo žinoti įgijęs vairuotojo pažymėjimą, - įsitikinusi Ž. Vaškytė. – O kas primiršo, pasirengimas konkursui – puikiausia proga atnaujinti žinias“.

REKLAMA

„Keliuose vairuotojui visada būtina atida, konkurse – irgi“, - teigia K. Taškūnas, iš savo praktikos prisimindamas kuriozą, pagadinusį nuotaiką net favoritams.

Mat sykį gavę klausimą „Kiek kartų „Formulės 1“ pilotas R. Schumacheris tapo pasaulio čempionu?“ ko ne visi konkurso dalyviai nemirktelėję atsakė – „septynis“. Ir tik paskui apmaudžiai spjaudėsi sumoję, jog klausta ne apie garsųjį Michaelį, o apie jo brolį Ralfą...

Tačiau tokių klausimų nėra daug ir ne jų žinojimas lemia sėkmę konkurse bei keliuose. Tuo neabejotinai įsitikins ir šiemetinių geriausiojo vairuotojo paieškų dalyviai, kurių renginio organizatoriai laukia Vilniuje, Klaipėdoje ir Kaune.

REKLAMA

Į atrankos etapus bus pakviesti dalyviai, kurie portale DELFI teisingai atsakys į kelis nesudėtingus klausimus (iš visų dalyvių kompiuterinė sistema atrinks greičiausiai atsiuntusių teisingų atsakymų autorius).

Dalyvių registraciją nuo pirmadienio pradėjo ir radijo stotis „Kelyje“. Dalyvių registracija tęsis iki rugsėjo 19-osios.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų