REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės kontrolė baigė Aplinkos ministerijos 2013 metų finansinį (teisėtumo) auditą. Jo metu nebuvo nustatyta reikšmingų valstybės lėšų ir turto valdymo pažeidimų, tačiau auditoriai turėjo pastabų dėl ministerijos finansinių ir biudžeto vykdymo ataskaitų. „Aplinkos ministerija ir jai pavaldžios įstaigos padarė nemažai klaidų apskaitydamos turtą ir įsipareigojimus, netinkamai nurodė patirtas biudžeto išlaidas. Tačiau pažymėtina, kad jos geranoriškai reagavo į pateiktas pastabas ir audito metu ištaisė nurodytas klaidas bei ėmėsi priemonių stiprinti vidaus kontrolės sistemą“, – kalbėdama apie audito rezultatus sakė valstybės kontrolierė Giedrė Švedienė.

REKLAMA
REKLAMA

Auditoriai taip pat pateikė pastabų dėl ministerijos įgyvendinamos Lietuvos aplinkos apsaugos investicijų fondo programos. Šios programos nepanaudotų lėšų likutis nuo 2011 metų kasmet didėjo ir 2013 m. pabaigoje sudarė 37,7 mln. Lt. Tvirtinant šios programos lėšų finansavimo kryptis ataskaitinių metų pradžioje, o ne jiems įpusėjus, ir sutrumpinus laiką nuo paraiškų gavimo iki sprendimo priėmimo, per trumpesnį laiką galėtų būti finansuota daugiau aplinkos investicinių projektų.

REKLAMA

Valstybės kontrolė jau ne pirmus metus pastebi ydingą praktiką, kai nuolatinio pobūdžio administracinėms funkcijoms atlikti perkamos specialistų paslaugos. Ministerijai pavaldi Aplinkos projektų valdymo agentūra per 2013 metus už tokias paslaugas sumokėjo 490,8 tūkst. Lt. Auditoriai apskaičiavo, kad jei nuolatinio pobūdžio užduotis atliktų agentūroje dirbantys darbuotojai, agentūrai skirtos lėšos būtų naudojamos taupiau, be to, būtų kaupiama darbuotojams reikalinga patirtis.

REKLAMA
REKLAMA

Auditoriai atkreipė dėmesį į tai, kad ministerija sukūrė vieną, o Aplinkos projektų valdymo agentūra – dvi valstybės informacines sistemas, prieš tai nepatvirtinusios šių sistemų nuostatų. Baigtos kurti dvi informacinės sistemos pradėtos naudoti jų neįteisinus, t. y. nepatvirtinus priėmimo ir tinkamumo eksploatuoti aktų.

Valstybės kontrolė Aplinkos ministerijai pateikė rekomendacijas su terminais nustatytiems trūkumams šalinti.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų