REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Atidaryti Lietuvoje gimnastikos klubą gali tik bepročiai – taip daugelis galėtų pagalvoti, tačiau latviai Jevgenijus Sapronenko ir Igoris Vihrovas taip nemano. Olimpinių žaidynių prizininkai ketina populiarinti šį sportą ir drąsiai žengia į krepšinio šalies sostinę.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai jau šeštasis mūsų tinklo klubas: du yra Latvijoje ir trys Maskvoje. Neslėpsiu – Vilniuje kol kas yra pats moderniausias ir geriausias“, - tvirtino Atėnų olimpinis vicečempionas J. Sapronenko. Jam pritarę ir pirmasis Latvijos olimpinis čempionas, aukso medalį Sidnėjoju 2000 metais iškovojęs I. Vihrovas.

REKLAMA

Anot abiejų latvių gimnastikos žvaigždžių sprendimą plėstis į Lietuvą lėmė kelios priežastys: jau veikiančiuose lavinamosios gimnastikos centruose vos telpa visi norintys sportuoti, latviai mūsų šalyje mato sporto ir sveikatingumo paslaugų trūkumą, taip pat daug prisidėjo lietuvių verslo partnerių entuziazmas.

Lavinamoji arba rekreacinė gimnastika skirta ne siekti sporto rezultatų, o nukreipta į harmoningą fizinį vystymąsi, nes šis sportas lavina visas raumenų grumes, pagerina bendrą fizinį pajėgumą, koordinaciją, lankstumą ir kitas organizmo savybes. Dėl šių priežasčių lavinamoji gimnastika padeda pasiruošti ir kitų sporto šakų atstovams.

REKLAMA
REKLAMA

Tarptautiniame beveik 500 kv. m ploto gimnastikos klube (Ukmergės gatvėje) daugiausiai dėmesio bus skiriama vaikų treniruotėms. „Priimame vaikus jau nuo 1,5 metų. Vaikai bus skirstomi į grupes, taip pat bus suburta suaugusiųjų grupė“, - pasakojo J. Sapronenko. Anot jo, lavinamoji gimnastika itin populiari Skandinavijoje ir JAV.

„Mūsų noras – kad vaikai nuo mažens pamėgtų sportą“, - teigė abu olimpiniai medalininkai. Tarptautiniame gimnastikos klube naudojama prancūzų bendrovės „Gymnova“ įranga. Ši yra oficiali olimpinių žaidynių ir Europos čempionatų gimnastikos įrangos tiekėja.

J. Sapronenko iškovojo sidabro medalius 1999 ir 2001 metų pasaulio čempionatuose bei 2004 metų Atėnų olimpinėse žaidynėse. I. Vihrovas 2000 metais tapo olimpiniu čempionu Sidnėjuje, taip pat pelnė bronzos medalius 2000 metų Europos ir 2001 metų pasaulio čempionatuose.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų