REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugpjūčio 27 d. Nacionalinės teismų administracijos direktorė Reda Molienė ir Vilniaus universiteto Teisės fakulteto dekanas profesorius Tomas Davulis pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Ja įtvirtintas abiejų institucijų siekis skatinti teisės mokslo ir praktikos suartėjimą, teisinių žinių plėtrą, bendradarbiauti, padedant užtikrinti sėkmingą teismų sistemos ir akademinės bendruomenės veiklą, populiarinti teisėjo profesiją.

REKLAMA
REKLAMA

„Vieningai sutarėme, jog sėkmingai teismų veiklai būtina remtis teisės mokslo pasiekimais, nemažiau svarbu į teismus pritraukti geriausius jaunuosius teisininkus – tai ir yra pagrindinis mūsų bendradarbiavimo tikslas“, – sutarties pasirašymo ceremonijoje sakė Vilniaus universiteto Teisės fakulteto dekanas profesorius Tomas Davulis.

REKLAMA

Nacionalinės teismų administracijos direktorė Reda Molienė pažymėjo, jog iniciatyvūs ir gabūs teisės studentai Nacionalinėje teismų administracijoje ir teismuose visada laukiami. „Patirtis, įgyta atliekant praktiką ir dalyvaujant teisinio švietimo veiklose, gali tapti vertinga jaunų žmonių profesinio kelio pradžia. Tikiu, jog šios sutarties pasirašymas taps svarbiu žingsniu, padėsiančiu ugdyti puikius teisės profesionalus“, – apie bendradarbiavimo sutarties svarbą pasakojo direktorė.

REKLAMA
REKLAMA

Nacionalinė teismų administracija ir Vilniaus universiteto Teisės Fakultetas keisis turima informacija, statistiniais duomenimis ir bendradarbiaus vykdant mokslinius tyrimus, rengs bendras konferencijas, diskusijas ir seminarus aktualiais teisės klausimais. Teisės fakulteto studentams bus sudarytos galimybės atlikti praktiką Nacionalinėje teismų administracijoje, o pastarosios darbuotojai galės naudotis Teisės fakulteto specialistų konsultacijomis ir turima moksline literatūra.

Ši sutartis žymi ir svarbaus mokslinio tyrimo projekto „Asmens teisės į civilinės bylos išnagrinėjimą per protingą laiką įgyvendinimo sąlygos“ pirmuosius žingsnius. Nacionalinės teismų administracijos turimi duomenys apie teismų vykdomą veiklą (bylas, jų nagrinėjimo trukmę ir kt.) Teisės fakulteto mokslininkų projekto metu bus panaudoti, siekiant ištirti esamą situaciją ir įstatymų leidėjui pateikti galimus siūlymus dėl sąlygų, užtikrinsiančių civilinių bylų išnagrinėjimą per protingą terminą. Mokslinio projekto rezultatus planuojama pristatyti 2016 m. žiemą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų