REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vita Ličytė, LRT radijas, LRT.lt

Lietuvos specialistai sieks, kad Europos Sąjungos parama būtų skiriama mėsos produktų gamintojams. Ketvirtadienį Briuselyje bendrijos šalių ekspertai tariasi dėl papildomų pagalbos priemonių nukentėjusiems ūkininkams dėl Rusijos embargo.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Žemės ūkio ministerijos gamybos ir maisto pramonės departamento direktoriaus Rimanto Krasuckio, Lietuvos atstovai bandys įtikinti, kad parama turi būti skirta ir mėsos gamintojams, kaip ir neseniai finansinės pagalbos sulaukusiems vaisių ir daržovių augintojams.

REKLAMA

Europos Komisijai ruošiant naują paramos planą, šalių narių ekspertai ketvirtadienį būtent ir aptars pagalbos priemones pieno ir mėsos produktų gamintojams, iki šiol parama jiems nebuvo skirta.

Vaisių ir daržovių augintojams Europos Komisija praėjusį penktadienį jau paskyrė beveik pusę milijardo litų. Parama bus teikiama už produktų pašalinimą iš rinkos, nenuimtą derlių ar nesunokusio derliaus nuėmimą.

Žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės skaičiavimais, dėl Rusijos įvesto embargo Lietuvos pieno ir mėsos gamintojai gali patirti apie pusę milijardo litų nuostolių, jeigu nebus rasta naujų rinkų produkcijai parduoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų