REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį popiet paaiškėjo, kas laukia traumą gavusio Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pagrindinio įžaidėjo Manto Kalniečio. Atlikęs tyrimus Kauno klinikų profesorius Rimtautas Gudas tvirtino, kad nuo operacijos krepšininkas neišsisuks, o reabilitacija gal trukti nuo trijų iki aštuonių mėnesių.

Trečiadienį popiet paaiškėjo, kas laukia traumą gavusio Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pagrindinio įžaidėjo Manto Kalniečio. Atlikęs tyrimus Kauno klinikų profesorius Rimtautas Gudas tvirtino, kad nuo operacijos krepšininkas neišsisuks, o reabilitacija gal trukti nuo trijų iki aštuonių mėnesių.

REKLAMA

Specialioje spaudos konferencijoje R. Gudas teigė pasakysiąs viską, kas jam žinoma ir kiek pacientas leidžia viešinti informaciją. „Ta pati diagnozė kaip ir Kroatijoje – raktikaulio distalinis (petinės dalies) galas visiškai išniręs. Be operacijos nieko nepadarysi. Rytoj ir operuosime“, - komentavo profesorius.

– Ar tai bus sudėtinga operacija?

– Lengvų operacijų nėra. Toks dėmesys taip pat įpareigoja. Nėra ji baisiai kažkokia, bet ilga. Visokių metodų tos operacijų yra. Aptarėme ir su Mantu. Senesnis metodas – su vielomis sufiksuoji, vėliau kai sugyja – jas pašalini. Mes darome endoskopiškai, be pjūvio, reikalingi implantai, turi užtekti vienos operacijos. Profesionalui tai kuo mažiau tuo geriau. Ir taip jis netrumpam iškris, nes kontaktas buvo didelis. Čia jam visiškai išniro raktikaulis ir šalia esantys raumenys įplyšo.

REKLAMA
REKLAMA

– Kiek gali trukti gijimo procesas?

– Gijimas? Sunku pasakyti. Čia kaip atspėti, ar medalius laimės Lietuvos rinktinė, ar ne. Trys keturi, penki ar aštuoni mėnesiai.

REKLAMA

– Ar tai sudėtinga trauma?

– Sudėtinga. Čia reikės atkurti raiščius, kurie laiko tą raktikaulį. O čia dešinė ranka, kuria jis meta. Ten ir peties sąnarį turėsime įvertinti. Turime naujausią įrangą, viską pažiūrėsime. Tai rutininės operacijos, tik to dėmesio daug.

– Kaip jaučiasi M. Kalnietis?

– Gerai. Liūdna, niekam to sakyti nereikia. Skauda jam, bet žiūri į priekį.

– Kaip tai sportininko karjerai gali atsiliepti?

– Nebus lengva. Laukia ilgoka reabilitacija. Ji specifinė. Bus matyti, kas ten dar bus operacinėje. Šiaip viskas bus gerai.

REKLAMA
REKLAMA

– Kiek tokia reabilitacija trunka?

– Rekonstruoti raiščiai atsikuria per 8-9 savaites. Naudojami implantai, kurie laikys visą gyvenimą. Bet svarbiausia – kol įvyks raiščių sugijimas. Per tą laiką kažko daryti negalės, petis fiziologiškai sustings, sunyks raumenys ir bus reikalinga reabilitacija, kad atsistatytų.

– Ar dėl tokių atvejų sportininkams tekdavo baigti karjerą?

– Yra buvę tokių. Ir ne vienas žinomas krepšininkas dėl to baigė karjerą. Bet tai buvo seniau. Dabar galimybės visai kitos.

– Kiek laiko Mantas praleis ligoninėje?

– Dieną kitą. Jei viskas gerai, žaizda gis gerai, tai kitą dieną. Tikslas – grąžinti jį į buvusį aktyvumo lygį. Kiek tai užtruks – sudėtinga pasakyti. Kiekvienas skirtingas. Bus matyti. Terminai labai abstraktūs. Nuo 3-8 mėnesių. Pirmas darbas – normaliai atlikti operaciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ar vyksite į pasaulio čempionatą?

– Turėjau išvykti ketvirtadienį, dabar dar liksiu Lietuvoje. Viskas bus gerai, nieko čia tragiško.

Raktikaulio traumą M.Kalnietis patyrė paskutiniosiose kontrolinėse rungtynėse Zagrebe, kurias antradienį Lietuvos krepšininkai 80:94 (12:25, 26:22, 23:28, 19:19) pralaimėjo Kroatijos komandai

Lietuvos rinktinės gretose traumą patyrusį pagrindinį įžaidėją M.Kalnietį pakeis Adas Juškevičius. Lietuvos krepšinio rinktinė trečiadienį dar treniruosis Zagrebe, o ketvirtadienį užsakomuoju reisu išskris į Gran Kanariją.

2014 metų FIBA pasaulio taurės turnyrą Lietuva pradės rugpjūčio 30 dieną rungtynėmis su Meksika. Be meksikiečių lietuviams D grupėje teks taip pat varžytis su Angolos, Australijos, Pietų Korėjos ir Slovėnijos krepšininkais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų