REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė į pasaulio čempionatą keliauja be traumą paskutinėse kontrolinėse rungtynėse patyrusio pagrindinio įžaidėjo Manto Kalniečio. „Tam tikras šokas. Į čempionatą vis tiek važiuojame, niekur čia nedingsi. Kiti turės kompensuoti tai, ko netekome, nors kompensavimas bus pakankamai komplikuotas“, - Balsas.lt komentavo krepšinio ekspertas Sergejus Jovaiša.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė į pasaulio čempionatą keliauja be traumą paskutinėse kontrolinėse rungtynėse patyrusio pagrindinio įžaidėjo Manto Kalniečio. „Tam tikras šokas. Į čempionatą vis tiek važiuojame, niekur čia nedingsi. Kiti turės kompensuoti tai, ko netekome, nors kompensavimas bus pakankamai komplikuotas“, - Balsas.lt komentavo krepšinio ekspertas Sergejus Jovaiša.

REKLAMA

Paskutinėse kontrolinėse rungtynėse Zagrebe su Kroatijos rinktine traumą gavęs M. Kalnietis jau šiandien turėtų pasirodyti Lietuvoje ir tiesiai iš oro uosto vyks į Kauno klinikas, kur profesorius Rimtautas Gudas įvertins atliktus tyrimus ir spręs, ar reikalinga operacija. Pirminė diagnozė – stiprus raktikaulio išnirimas.

Visas rungtynes su kroatais galvą sukęs treneris Jonas Kazlauskas priėmė tikriausiai labiausiai tikėtą sprendimą, pasiliko jau lagaminus susikrovusį ir namo važiuoti pasirengusį Adą Juškevičių. Vertindamas susiklosčiusią situaciją krepšinio ekspertas Sergejus Jovaiša įžiūrėjo net kelis privalumus.

REKLAMA
REKLAMA

– Kaip greitai Lietuvos rinktinei pavyks persiorientuoti žaisti be M. Kalniečio?

– Dėkokime, kad buvo suplanuotas ilgesnis pasirengimas. Tiek Adas Juškevičius, tiek Šarūnas Vasiliauskas tikrai gerai susipažinę su komanda. Atskirais atvejais matome, kad Šarūnas visai gerai vadovauja. Čia reikės būtinai persiorientuoti ir Renaldui Seibučiui. Jis turi didesnę patirtį svarbiose rungtynėse, lyderis, jo patirties ir įgūdžių reikės. Rungtynėse su kroatais jis tai bandė daryti, bet kai tai nebuvo planuota, kažko neparodė. Dar pora dienų, ir manau susistyguos. Aišku, labai gaila. Reikės verstis su tuo, ką turime.

REKLAMA

– Ar M. Kalniečio netektis keičia ir komandos tikslus?

– Aišku, favoritais nebūsime vadinami, bet tai gal ir gerai. Kai mus vadina labai gerais, tai Jonas Kazlauskas vis sako: „Nei mes labai geri, nei per daug gražūs“. Tiesiog reikia susitelkti, daugiau sportinio pykčio ir įniršio. Gerai, kad buvo daug rungtynių. Nemanau, kad jie būtų pervargę, nebent psichologiškai galėjo šiek tiek pabosti treniruočių ir rungtynių ciklas. Komandoje nežaidė 5-6 žaidėjai – vyko plati rotacija, todėl neturėtų būti nuovargio. Sąlygos panašios ir kitoms komandoms, kurios taip pat nemažai kontrolinių dvikovų sužaidė. Skirtumas, kad vieno pagrindinių kozirių nebėra mūsų kortų kaladėje.

REKLAMA
REKLAMA

– Ar Š. Vasiliauskas ir A. Juškevičius pasirengę atlaikyti tą krūvį, kuris netikėtai juos užgulė?

– Jei jie būtų 17 ar 18 metų, pavojus būtų didesnis. Dabar jie turi patirties ir su komanda ilgai treniravosi. Treneris juos reguliavo taip, kaip reikia. Kiek galės, tiek padės. Aišku, jie suvoks, kad jau yra ne žaidėjai nuo suolo. Jei Šarūnas pradės starto penkete, gal kitaip ir jausis, didesnis pasitikėjimas ateis. Jam reikia sužaisti vienas kitas sėkmingas rungtynes ar keliolika sėkmingų minučių, ir galėsime galvoti, kad to užteks.

Didelis vaidmuo teks „antriems“ ir „tretiems“ numeriams. Jie turės sujungti įžaidėją ir aukštaūgius. Martyno Pociaus, R. Seibučio, Simo Jasaičio vaidmuo bus labai svarbus. Mums reikės ir tolimų pataikymų. Našta turi būti perimta visų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Gal favoritų etiketės nuėmimas nuo rinktinės padės labiau atsipalaiduoti ir komandą subalansuoti psichologiškai?

– Tai mūsų amžinai neigiamas sindromas. Kai tik „Žalgirį“ ar Lietuvos rinktinę pavadina favoritais, jie paprastai suklumpa. Prisiminkite 2003 metus, kai nacionalinė ekipa išvažiavo į Europos čempionatą ir geriausiu atveju buvo galvota apie šešetuką, o grįžo su aukso medaliais. Ten buvo augantis, subrendęs jaunimas ir tinkamai iššovė.

Grupės rungtynėse neturėtų kilti klausimų dėl patekimo į kitą etapą. Aštuntfinalyje gali būti sunkiau. Maniau, kad grupėje kovosime dėl pirmos vietos, dabar tai padaryti bus sunkiau. Daug galima skaičiuoti, bet skaičiuokime mes, o krepšininkai turi nutilti, susikaupti ir jokiu būdu nenusiminti. Sportas – nenuspėjamas. Kažkada be Arvydo Sabonio taip pat turėjome problemų, bet palengva tai išsprendėme. Aišku, kai jis sugrįžo, žymiai palengvėjo. Tokio žaidėjo iškritimas labai atsiliepia. Manto – irgi atsilieps, bet ne tokiu mastu. Nepakeičiamų nėra. Kai stiprus žaidėjas iškrenta, sunkumų atsiranda.

REKLAMA

– Tai nacionalinės tragedijos nematote?

– Aišku skaudu, bet nedarykime tragedijos.

TIK FAKTAI

Lietuvos rinktinė trečiadienį dar treniruosis Kroatijoje, o ketvirtadienį, rugpjūčio 28 dieną iš Zagrebo užsakomuoju reisu išskris į Gran Kanariją. FIBA pasaulio krepšinio čempionatą Lietuva pradės rugpjūčio 30 dieną rungtynėmis su Meksika. Lietuviams D grupėje teks taip pat varžytis su Angolos, Australijos, Pietų Korėjos ir Slovėnijos krepšininkais.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų