REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Traumą paskutiniosiose kontrolinėse rungtynėse Zagrebe, kuriose Lietuvos krepšininkai antradienį 80:94 (12:25, 26:22, 23:28, 19:19) nusileido Kroatijos komandai, patyrusį pagrindinį įžaidėją Mantą Kalnietį keičia Adas Juškevičius. Taip po susitikimo su kroatais sakė vyriausiasis rinktinės treneris Jonas Kazlauskas.

REKLAMA
REKLAMA

"Visai nesinori kalbėti apie rungtynes po tokio įvykio. Visų rungtynių metu buvo mąstoma, ką toliau daryti. Dabar jau aišku, kad su mumis liks Adas Juškevičius, - kalbėjo treneris. - Jei pernai pasiruošimo ciklą praėjome be traumų, tai šiemet šis ciklas mums labai sudėtingas - pradžioje ranką susilaužė Žygis Janavičius, kuris buvo labai arti rinktinės, o dabar traumą patyrė pagrindinis įžaidėjas Mantas Kalnietis. Žinant, kad įžaidėjo pozicija yra opiausia komandoje, tai, kai iškrenta du žaidėjai, aišku, komanda patenka į sudėtingą situaciją. Blogiausia, kad tai buvo paskutinės mūsų kontrolinės rungtynės", - apie susidariusią padėtį kalbėjo J.Kazlauskas.

REKLAMA

"Manto netektis - tai stipri netektis, bet nes negalim ilgai apie tai galvoti, nes yra kiti žaidėjai, kuriems dabar reikia įpūsti pasitikėjimo. Mums jų labai reikės ateičiai, - iškart po rungtynių kalbėjo Jonas Mačiulis. - Manto netektis - tai yra dalis krepšinio, visko gali atsitikti gyvenime. Visi linkime Mantui kuo greičiau pasveikti, o mes dabar vykstam į pasaulio čempionatą ir bandysim kautis be jo. Visi žaidėjai dabar turės užpildyti jo spragą - po dalelę, po dalelę ir bandysim padaryti ką nors "ekstra". Ypač su mūsų jaunais įžaidėjais".

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas apie M.Kalniečio netektį ir jį užgriuvusias naujas pagrindinio įžaidėjo pareigas Šarūnas Vasiliauskas nedaugžodžiavo: "Jausmas dvejopas. Dabar bus didesnė atsakomybė, bet tokia netektis nors ir per daug gali kainuoti, bei tai turi mus sustiprinti, o man teks persiorientuoti iš antro į pagrindinį įžaidėją. Nieko dabar jau nepakeisi".

Šalies rinktinės garbę pasaulio čempionate Ispanijoje įžaidėjas Šarūnas Vasiliauskas, atakuojantys gynėjai Martynas Pocius, Renaldas Seibutis bei Adas Juškevičius, puolėjai Jonas Mačiulis, Kšištofas Lavrinovičius, Paulius Jankūnas, Donatas Motiejūnas, Mindaugas Kuzminskas ir Simas Jasaitis bei vidurio puolėjai Darjušas Lavrinovičius ir Jonas Valančiūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

M.Kalnietis trečiadienį grįžęs į Lietuvą iš oro uosto tiesiai vyks į Kauno klinikas, kur profesorius Rimtautas Gudas įvertins Zagrebe padarytus tyrimus, nuotraukas ir nuspręs, ar nebus reikalinga operacija.

Kartu su M.Kalniečiu į Lietuvą grįš ir pagrindinį dvyliktuką nepatekęs jaunasis vidurio puolėjas Artūras Gudaitis.

"Per tą laiką, kurį praleidau rinktinėje, gavau labai daug, - sakė Artūras Gudaitis. - Turėjau galimybę sportuoti su geriausiais Lietuvos krepšininkais, dirbti su geriausiais treneriais, todėl tikiuosi, kad pasiėmiau labai daug naudingų dalykų, sutvirtėjau, įgijau patirties. O kad nepatekau į pagrindinę sudėtį šiais metai - mat tai bus kaip motyvacija ateičiai".

REKLAMA

Lietuvos rinktinė trečiadienį dar treniruosis Kroatijoje, o ketvirtadienį, rugpjūčio 28 d. iš Zagrebo užsakomuoju reisu išskris į Gran Kanariją. 2014 d. FIBA Pasaulio taurės turnyrą Lietuva pradės rugpjūčio 30 d. rungtynėmis su Meksika. Be meksikiečių lietuviams D grupėje teks taip pat varžytis su Angolos, Australijos, Pietų Korėjos ir Slovėnijos krepšininkais.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų