REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį Naujojoje Zelandijoje ir Argentinoje vyko antrasis prestižinio "Sanzar" regbio čempionato (The Rugby Championship), kuriame varžosi stipriausios Žemės pietų pusrutulio komandos, turas.

REKLAMA
REKLAMA

Antrą pergalę iškovojo ir vienvalde turnyro lydere tapo Pietų Afrikos rinktinė, kuri išvykoje po įspūdingos kovos 33:31 (16:13) nugalėjo Argentinos komandą, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA

20 tūkst. žiūrovų palaikomi argentiniečiai antrajame kėlinyje ėmė žaisti agresyviau ir spaudė varžovus. Toks žaidimas leido šeimininkams išsiveržti į priekį ir atitrūkti 28:16. Tačiau svečiai nepasidavė ir už tai buvo apdovanoti. 12 taškų per paskutines 25 minutes pelniusi Pietų Afrika sugebėjo išplėšti pergalę. Likus žaisti keturias minutes Argentina dar pirmavo 31:30, bet tuomet buvo buvo paskirtas baudos smūgis ir Morne'as Steynas tolimu bet tiksliu smūgiu padovanojo Pietų Afrikos komandai puikią pergalę.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš savaitę Pietų Afrikos regbininkai savo aikštelėje šventė pergalę 13:6.

Rekordinę pergalę iškovojo dviejų paskutinių šių turnyrų nugalėtoja Naujoji Zelandija, kuri namuose net 51:20 (23:6) nugalėjo Australijos komandą ir pratęsė pergalių seriją savo tvirtovėje prieš kaimyninę šalį. Australai Naujojoje Zelandijoje nėra laimėję nuo 2001 metų.

Po lygiųjų praėjusią savaitę Sidnėjuje, šįkart "All Blacks" pelnė šešis žeminimus ir šventė įspūdingą pergalę. Po pirmojo kėlinio įgiję 17 taškų pranašumą (23:6), Naujosios Zelandijos regbininkai nesustojo ir per 10 antrojo kėlinio minučių atliko tris žeminimus bei išsprendė rungtynių likimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai yra didžiausia pasiekta "All Blacks" pergalė prieš Australiją. 2003 metais naujazelandiečiai šventė pergalę 50:21.

Garsusis Haka šokis: 

Nuo 1996 metų organizuojamame turnyre ilgą laiką dalyvavo trys šalys - Naujoji Zelandija, Pietų Afrika ir Australija ("Trys Nacijos"). 2012 metais prie jų prisijungė ir Argentina. Tai tarsi alternatyva "Šešių nacijų" turnyrui, kuriame žaidžia stipriausios Senojo žemyno komandos.

Trečiasis turas bus žaidžiamas rugsėjo 6 dieną. Naujoji Zelandija namuose priims Argentinos rinktinę, o Australijoje šeimininkai išmėgins jėgas su pietų afrikiečiais.

Turnyro lentelė:

1. Pietų Afrika 8 tšk.

2. Naujoji Zelandija 7

3. Argentina 2

4. Australija 2

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų