REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vykintas Pugačiauskas, LRT Televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pirmadienį vieši Ispanijoje, kur rengiasi šeštadienio Europos Sąjungos lyderių deryboms dėl to, kas penkeriems metams gaus svarbiausius bloko postus. Ispanijoje daug kritikuota dėl reikalavimų griežtai taupyti A. Merkel solidarumą su gilią ekonominę krizę iškentusiais rinkėjais rodė eidama piligrimų keliu.

Vokietijos ir Ispanijos vyriausybių vadovai tik simboliškai valandą žygiavo Jokūbo keliu. A. Merkel, pasak stebėtojų, norėjosi parodyti Ispanijos žmonėms, kad ji supranta jų auką, kai vos prieš kelerius metus šalis buvo atsidūrusi ties bankroto riba ir turėjo rimtai veržtis diržus.

Vokietija, reikalavusi griežtos finansinės drausmės, dabar triumfuoja: skaudžios ekonominės reformos sutvirtino Ispanijos ekonomiką tiek, kad jos finansų ministras laikomas pagrindiniu kandidatu vadovauti svarbiems kasmėnesiniams euro zonos finansų ministrų susitikimams.

REKLAMA
REKLAMA

Savaitgalį Europos Sąjungos lyderiai rinksis į Briuselį ir padalys svarbiausius postus ateinantiems penkeriems metams, o šį pirmadienį A. Merkel su Ispanijos premjeru Mariano Rajoy turėtų aptarti šalių norus. Tą jie pradėjo daryti jau miškuose netoli Santjago de Kompostelos.

REKLAMA

Po derybų A. Merkel ir M. Rajoy aplankys miesto katedrą, tačiau ne visiems piligrimams tai patinka. „Centrinė aikštė bus perpildyta žmonių, daug dėmesio bus skiriama saugumui. O tai iš dalies atima tikrąjį Jokūbo kelio jausmą“, – mano vienas piligrimas.

Tikima, kad šventasis Jokūbas, vienas iš dvylikos apaštalų, palaidotas Santjago de Kompostelos katedroje. Į ją ir veda prieš tūkstantį metų nusidriekęs piligrimų kelias iš Prancūzijos Pirėnų. Pastaruoju metu save išmėginti arba tiesiog pasigrožėti šiaurės Ispanijos ir Galisijos gamta vis dažniau bando ne tik katalikų piligrimai, tad A. Merkel neturėjo jaustis išskirtinė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų