REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LRT Radijo laida „Ryto garsai“, LRT.lt

Ukraina galėtų efektyviau išnaudoti tarptautinius svertus bei teikiamą paramą. Taip interviu LRT Radijo laidai „Ryto garsai“ sakė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, ukrainiečiai galbūt nepakankamai išnaudoja tuos tarptautinius svertus, kuriuos galėtų išnaudoti. Yra daug spragų, kurias galėtumėme išskirti, ir labai norėtųsi jiems padėti“, – penktadienį sakė L. Linkevičius. Jo manymu, finansinė parama iš Europos Sąjungos (ES), tarptautinių institucijų yra svarbi, bet ne mažiau svarbus jos išnaudojimas. „Nors saugumo situacija ir yra prioritetinė, ekonominė padėtis nėra antraeilė, visa tai reikia spręsti lygiagrečiai“, – teigia užsienio reikalų ministras.

REKLAMA

L. Linkevičius priminė Ukrainos prezidento Petro Porošenkos neseniai išsakytus žodžius, kad karas nėra priežastis atsisakyti reformų. „Nors ir teisingi žodžiai, bet reikia suvokti, kaip tai yra sudėtinga“, – pabrėžė L. Linkevičius.

Šeštadienį į Ukrainą atvyksta Vokietijos kanclerė Angela Merkel. Pasak L. Linkevičiaus, taip Vokietija demonstruoja politinį dėmesį ir rodo, kad Ukrainos problemos yra prioritetinės. „Pats vizito faktas yra vien tuo reikšmingas“, – mano užsienio reikalų ministras.

REKLAMA
REKLAMA

L. Linkevičiaus teigimu, artimiausiu metu ministerija žada siųsti patyrusį žmogų, patarėją, kuris padėtų Ukrainos vyriausybei eurointegraciniais ir ekonominiais klausimais. „Taip pat Ukrainą netrukus pasieks mūsų humanitarinės paramos siunta“, – pridūrė L. Linkevičius.

Užsienio reikalų ministras L. Linkevičius penktadienį su vienos dienos vizitu išvyksta į Ukrainą, kur su šalies užsienio reikalų ministru bei kitais atstovais ketina aptarti saugumo situaciją, Lietuvos ir ES paramą, diplomatinių veiksmų koordinavimą artėjančiuose ES, NATO, Jungtinių Tautų aukšto lygio susitikimuose bei kitus klausimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų