REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnyba „Rospotrebnadzor“ trečiadienį sustabdė keturių greito maitinimo restoranų „McDonald's“ Maskvoje veiklą, konstatavusi „daugybinius sanitarinių normų pažeidimus“, tačiau šis sprendimas buvo priimtas tvyrant didelei įtampai tarp Maskvos ir JAV dėl krizės Ukrainoje.

Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnyba „Rospotrebnadzor“ trečiadienį sustabdė keturių greito maitinimo restoranų „McDonald's“ Maskvoje veiklą, konstatavusi „daugybinius sanitarinių normų pažeidimus“, tačiau šis sprendimas buvo priimtas tvyrant didelei įtampai tarp Maskvos ir JAV dėl krizės Ukrainoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarp uždarytų restoranų buvo pirmasis Maskvos "McDonald's", kuris atsidarė paskutinėmis Sovietų Sąjungos gyvavimo dienomis. Kaip nurodo šis greitojo maitinimo tinklas, tas restoranas pirmauja pasaulyje pagal pritraukiamų lankytojų skaičių.

REKLAMA

Trečiadienio vakarą restorane, kuris paprastai būna sausakimšas, buvo užgesintos šviesos, o ant durų kabojo užrašas "Uždaryta dėl techninių priežasčių".

Ši tinklą valdančios bendrovės "McDonald's Corp." akcijos 19 val. 11 min. Grinvičo (22 val. 11 min. Lietuvos) laiku atpigo 0,3 proc., nors JAV akcijų rinkoje ketvirtadienį kainos traukė aukštyn.

"Rospotrebnadzor" pranešime sakoma, kad tarnybos inspektoriai aptiko daug sanitarijos ir higienos normų pažeidimų. Vienas šaltinis toje tarnyboje sakė, kad agentūra užplombavo dalį tų restoranų patalpų.

REKLAMA
REKLAMA

„Pagal pažeidimų faktus iškeltos administracinės bylos, kurios netrukus bus perduotos teismams. „McDonald's“ tinklo patikrinimai bus tęsiami“, – naujienų agentūrai „Interfax“ pareiškė „Rospotrebnadzor“ atstovas.

Paklaustas, ar tas sprendimas yra atsakas Jungtinėms Valstijoms ir kitoms šalims, įvedusioms ekonomines sankcijas Maskvai dėl krizės Ukrainoje, šaltinis susilaikė nuo komentarų ir pabrėžė, kad restoranuose nustatyta sanitarijos normų pažeidimų.

Ilinojuje įsikūrusios "McDonald's" pagrindinės būstinės pranešime sakoma: "Atidžiai nagrinėjame dokumentų turinį, kad nustatytume, kas turi būti atlikta, kad restoranai būtų kiek įmanoma greičiau vėl atidaryti."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis Rusijoje "McDonald's" atsidarė Puškino aikštėje Maskvoje 1990 metais, o tas žingsnis rodė, kad vadovaujant reformas vykdžiusiam Sovietų Sąjungos lyderiui Michailui Gorbačiovui Šaltojo karo priešprieša su Jungtinėmis Valstijomis pradeda nykti.

Nuo pat atidarymo tas restoranas buvo itin populiarus: prie jo nutįsdavo ilgos eilės, o kai kurie žmonės jame organizuodavo savo vestuvių pokylius.

"Turime daug laimingų prisiminimų iš tos vietos", - sakė vienas vyras, vardu Vadimas, atėjęs su savo žmona Natalija į "McDonald's" atšvęsti savo 77-ojo gimtadienio. Tačiau jie buvo priversti nusipirkti kavos kitur ir gėrė ją sėdėdami prie stalelio lauke prie uždaryto restorano.

REKLAMA

Paklaustas apie numanomus sanitarijos taisyklių pažeidimus, Vadimas pareiškė: "Tai melas. Lankydavomės čia nuo pat jo atidarymo ir mums nė nebuvo bloga."

Kitas "McDonald's" restoranas buvo uždarytas Maniežo aikštėje prie Kremliaus sienų.

"McDonald's", kuris laikomas JAV pasaulinės ekspansijos simboliu, buvo kritikuojamas Rusijos nacionalistų.

Skandalingasis politikas Vladimiras Žirinovskis reikalavo, kad šiam greitojo maitinimo tinklui būtų uždrausta veikti Rusijoje, kai "McDonald's" šių metų balandį pasitraukė iš Krymo, kai Maskva aneksavo tą Ukrainai priklausantį Juodosios jūros pusiasalį.

REKLAMA

Kai kurie vartotojai pritarė V.Žirinovskio pozicijai.

"Aš už tai, kad "McDonald's" būtų nušluotas nuo žemės veido", - 20-metis muzikos studentas Vladimiras Zolocevas sakė netoli restorano Puškino aikštėje.

Rusijoje veikia daugiau kaip 430 „McDonald's“ restoranų, iš jų per 100 – Maskvoje.

1940 metais veiklą Jungtinėse Valstijose pradėjęs „McDonald's“ dabar yra didžiausias greito maisto restoranų tinklas pasaulyje.

„McDonald's“ restoranuose kiekvieną dieną apsilanko beveik 70 mln. žmonių. Apie 35 tūkst. šio prekės ženklo restoranai veikia 119-oje šalių. Keturių penktadalių „McDonald's“ restoranų veikla grindžiama franšizės pagrindu.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų